Snimio Krešimir Juratović.
Javna vatrogasna postrojba Đurđevac, DVD Đurđevac, Vatrogasna zajednica grada Đurđevca i Puhački orkestar DVD-a Đurđevac svečano su u subotu, 16. ožujka 2019. godine uselili u novoobnovljene prostorije u Ulici grada Vukovara u Đurđevcu.

Naime, nakon što je ne tako davno Policijska postaja Đurđevac preselila u zgradu JVP-a Đurđevac krenulo se s obnovom drugog kata zgrade.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči istaknuo je da su radovi na obnovi trajali godinu dana i u iste je uloženo milijun kuna. – Ovim preseljenjem ostvarili smo cilj da naši vatrogasci i policija operativno djeluju iz iste zgrade. Nadamo se da će uskoro dobiti i pojačanje, HGSS koja će ovdje imati svoju ispostavu s dodatnim ljudima i sa svojom opremom, tako da će ovo biti jedan pravi operativni centar za sve građane Đurđevca, ali i njegove okolice – kazao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Vatrogasci i svi ostali korisnici prostora dobili su 409 kvadrata prekrasnog prostora, veliku konferencijsku salu, prostorije za računovodstvo, puhači svoj glazbarnik za spremanje instrumenata, tu su teretana, tajništvo, sanitarni čvor, kupaona i blagovaona, drugim riječima prezadovoljni smo, premašilo je sve naša očekivanja – rekao je zapovjednik JVP Đurđevac Matija Markešić.

Predsjednik DVD-a Đurđevac Ivan Hađija rekao je da je izrazito sretan i ponosan na nove prostore u koje su preselili. – Godinu dana smo čekali na novi prostor, a u tih godinu dana snalazili smo se na razne načine, i napokon smo sada dočekali preseljenje. Iznimno sam ponosan što ćemo danas upravo u ovim novoobnovljenim prostorijama održati 139. skupštinu DVD-a Đurđevac – zaključio je Ivan Hadžija.

Primopredaja novoobnovljenh prostorija održana je simboličnim stiskom ruku gradonačelnika Hrvoja Jančija i zapovjednika JVP Matije Markešića, nakon koje je prostor posvetio župnik Marko Rac.

Nakon svečane primopredaje novoobnovljenih prostorija, u velikoj dvorani održana je 139. redovita izvještajna skupština DVD-a Đurđevac.

Društvo broji 40 članova Puhačkog orkestra, 25 članovi podmlatka i mladeži, odnosno 120 odraslih članova DVD-a s pravom glasovanja od kojih je njih 81 nazočilo skupštini.

Uz članove društva sjednici su nazočile delegacije prijateljskih društava Lovasa i Lovrana, te delegacije 18 DVD-a iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Primorsko-goranske i Zagrebačke županije.

Svojim dolaskom skupštinu su uveličali gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac, potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, član Upravnog vijeća JVP i gradski vijećnik Zoran Jančijev, zapovjednik JVP Koprivnica Marijan Kicivoj, načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček, voditelj službe policije Policijske uprave koprivničko-križevačke Damir Jančijev, župnik Marko Rac.

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đurđevac Ivan Hađija otvorio je 139. redovitu godišnju skupštinu društva i pozdravio sve nazočne, koji je nakon usvojenog dnevnog reda kao predsjednik radnog voditeljstva nastavio s vođenjem skupštine.

Izvješće o radu društva za 2018. g. te prijedlog rada za 2019. godinu pročitao je zapovjednik društva Mirko Večerić.
Izvješće o radu puhačkog orkestra za 2018. g. te plan rada za 2019. godinu pročitao je Matija Balala.
Izvješće o financijskom poslovanju za 2018. godinu te prijedlog financijskog plana za 2019. g. pročitala je blagajnica Ana Čubelić.
Izvješće Nadzornog odbora pročitao je Vlado Turbelija, a izvješće Verifikacijske komisije pročitao je Božidar Bobovčan.
Nije bilo primjedbi na izvješća kao ni na prijedloge, te su članovi skupštine jednoglasno usvojili izvješća za 2018. godinu i planove za 2019. godinu.

Od gostiju nazočnima su se prigodnim riječima obratili zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

Na sjednici su dodijeljene spomenice članovima društva. Za 10 godina provedenih u vatrogastvu spomenice su primili Jelena Štefanov, Tea Strunjak, Laura Šiptar, Veronika Skenderović, Larisa Međimorec, Davor Đurišević, Matej Turbelija, Luka Kolar, Marko Fuček, Karlo Pleško, Patrik Turbelija, Petar Škudrija i Luka Međurečan, za 20 godina su primili Marko Fucak i Vladimir Huđek, za 30 godina su primili Alen Međurečan, Daniel Martinčić, Ivan Mandić i Ivan Petrović, za 40 godina su primili Babec Branko, Božidar Škurdija, Vladimir Fuček i Vinko Krajačić.

Za 50 godina spomenicu je primio Željko Šiptar, a za 70 godina spomenicu je primio Ivan Fucak.

Završnom riječju predsjednika završila je ovogodišnja redovita izvještajna skupština, u njoj se Ivan Hađija zahvalio svima koji su došli na skupštinu, kao i svima koji prate i pomažu rad društva.

Nakon službenog dijela skupštine upriličeno je druženje i prigodni domjenak za sve nazočne.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevčke županije
Krešimir Juratović