Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo izgubio u Zagrebu od Lokomotive, sjajni Radonjić predobar za Farmaceute

Nogometaši Slaven Belupa u 25. kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali su poraz na gostovanju kod Lokomotive u Zagrebu, objavljeno je na službenim stranicama kluba. Rezultat utakmice bio je 3:1, a pogodak za Slaven postigao je Krstanović u 35. minuti.

Trener Ivica Sertić uoči početka utakmice nije mogao računati na ozlijeđene Čanađiju, Bačelić Grgića i Markovića te na Zirduma koji je u utakmici protiv Hajduka zaradio crveni karton.

Koprivnička je momčad odličnom prilikom otvorila susret. U osmoj minuti Krstanović je lucidno podvalio loptu u šesnaesterac Bogojeviću čiji udarac u posljednji trenutak blokira obrana Lokomotive. Domaćin je odgovorio preko Rakića, ali je njegov udarac otišao iznad grede. U 20. minuti udarac Krstanovića s 20-ak metara obranio je Grbić. Slaven Belupo poveo je u 35. minuti. Bogojević je izborio jedanaesterac, a siguran s bijele točke za 0:1 bio je Krstanović. Domaćin je izjednačio preko Radonjića u 42. minuti. Rezultat 1:1 bio je i rezultat poluvremena.

Nakon četiri minute igre u nastavku susreta Lokomotiva je povela s 2:1. Strijelac je bio Rakić. U 54. minuti Goda je pucao, ali iznad grede. Pokušavali su i Vidović glavom i Jajalo nogom, no rezultat je ostao isti. Naši nogometaši krenuli su po izjednačenje, a domaćin je to iskoristio i iz kontre povećao vodstvo. Radonjić je bio precizan za 3:1. U 85. minuti Jelić je imao veliku priliku za smanjenje vodstva, ali je u situaciji jedan na jedan bolji bio vratar Grbić.

Farmaceuti idućeg vikenda neće igrati prvenstvenu utakmice zbog reprezentativne stanke. Susret 26. kola protiv Rudeša igrat će se 28. ožujka na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš s početkom u 18 sati.

16. ožujak 2019. – 25. kolo Hrvatski telekom Prve lige
Zagreb, Kranjčevićeva
NK Lokomotiva – NK Slaven Belupo 3:1 (1:1)

NK Lokomotiva: Grbić – Hujber, Majstorović, Kolinger, Datković – Uzuni, Ivanušec (od 89. Drožđek), Burić, Jakić – Radonjić (od 90. Babić), Rakić (od 68. Kastrati). Trener: Goran Tomić.
NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Karamarko (od 73. Bongongui), Nowak, Šarlija, Goda – Jajalo, Vidović, Puclin –Doležal, Krstanović (od 85. Jelić), Menalo (od 46. Doležal). Trener: Ivica Sertić.
Suci: Dario Bel (Osijek), Marijan Tomas (Osijek), Kruno Šarić (Županja)
Četvrti sudac: Andrej Burilo (Osijek)
Delegat: Ivan Jurina (Zabok)
Kontrolor: Šime Bugarija (Bibinje)
Strijelci: 0:1 Krstanović 35′, 1:1 Radonjić 42′, 2:1 Rakić 49′, 3:1 Radonjić 72′
Žuti karton: Majstorović 39′ (Lokomotiva); Menalo 43′, Vidović 85′ (Slaven Belupo)
Crveni karton: –

zatvori