Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: PRVA HNL Slaven Belupo osvojio važna tri boda protiv Rudeša

Nogometaši Slaven Belupa danas su odigrali susret 26. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv posljednje momčadi prvenstva, Rudeša. Farmaceuti su slavili s konačnih 2:1, a od 13. minute imali su i igrača više nakon što je crveni karton zaradio Vilibald Vuco.

Slavenaši su već u uvodnim minutama tražili prvi pogodak, a najbliže tome bio je napadač Jelić koji je u petoj minuti susreta sa 16 metara pogodio vratnicu.

U 13. minuti igrač Rudeša Vilibald Vuco zaradio je izravni crveni karton nakon što je kao posljednji igrač gostujuće obrane srušio Jelića. Iz tog prekida, Karamarko je sjajno pucao s nekih 18 metara, ali njegov udarac završio je na gredi. Međutim, samo nekoliko minuta kasnije Jelić je okrunio bolju igru Farmaceuta i s nekoliko metara ugurao loptu u gol nakon ubačaja Delića. Sjajnu priliku za povećanje vodstva imao je Krstanović koji je sjajno tukao glavom u 20. minuti, ali njegov udarac prošao je tik uz vratnicu.

U 27. minuti utakmice Rudeš je izjednačio. Lisakovich je izbjegao offside zamku, prošao vratara Filipovića i sigurno zabio na prazna vrata.

Farmaceuti su ponovno poveli u 37. minuti utakmice. Puclin je ubacio u gostujući šesnaesterac, a najbolje se snašao stoper Nowak koji je glavom matirao vratara Banića i postigao svoj prvi prvenstveni pogodak u dresu Farmaceuta.

S tim rezultatom otišlo se na predah.

Sjajnu priliku u 57. minuti ponovno je imao Krstanović nakon što mu je Karamarko savršeno servirao povratnu loptu, ali udarac stasitog napadača otišao je pokraj vrata. U slabašnom drugom poluvremenu publiku je razbudio Menalo koji se našao oči u oči s gostujućim vratarom Banićem, međutim nije se odlučio na realizaciju već je želio nesebično poslužiti Mateusa Limu, ali njegov pas presjekao je Smoljo.

Do kraja susreta rezultat nije mijenjao i Farmaceuti su osvojili važna tri boda. Spomenimo još kako je ovo Farmaceutima bila četvrta prvenstvena pobjeda

Hrvatski Telekom Prva liga – 26. kolo
Četvrtak, 28. ožujka
18:00
Slaven Belupo – Rudeš 2:1 (2:1)

Sastav Slaven Belupa: Filipović, Nowak, Vidović, Čanađija, Jelić (od 71. minute Mateus Lima), Delić (od 73. minute Goda), Menalo (od 83. minute Doležal), Šarlija, Puclin, Karamarko, Krstanović
Na klupi: Marković, Međimorec, Goda, Bongongui, Plantak, Doležal, Mateus Lima
Trener: Ivica Sertić

Sastav Rudeša: Banić, Smojlo, Halilović, Vuco, Juranović, Joao da Silva (od 66. minute Pasariček), Štrkalj, Kovačević (od 46. minute Barić), Rožman, Šuto, Lisakovich (od 77. minute Mrkonjić)
Na klupi: Picak, Pantalon, Pasariček, Božić, Mrkonjić, Boršić, Barić
Trener: Tomislav Ivković

zatvori