Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Plastično čudovište prijeti Zemlji, a vrtićarci se protiv njega bore platnenim torbama i vrećicama

‘Platnenim torbama spašavamo Zemlju’ naziv je projekta koji provodi Dječji vrtić Tratinčica.

Cilj ovog projekta je osvijestiti i educirati djecu, ali i roditelje o važnosti korištenja platnenih vrećica i izbjegavanja korištenja plastičnih.

– Željeli smo i djecu i odrasle educirati i senzibilizirati o važnosti korištenja platnenih vrećica, koliko je plastika štetna i koliko ugrožava Zemlju, životinje, a shodno tome i nas – rekla je ravnateljica dječjeg vrtića tratinčica Ida Šipek.

– Ovo je sigurno jedna dodatna edukacija gdje se od malih nogu djecu odgaja da trebamo čuvati okoliš, planet Zemlju jer nemamo ni jedan drugi, i tu dobivamo priliku da se na vrlo jednostavan način korak po korak upoznamo tko koliko šteti i što možemo napraviti da se ta šteta smanji ili eliminira – ovim je riječima projekt pozdravio gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

U projektu mogu sudjelovati svi zainteresirani građani tako da donesu plastične vrećice u prostorije vrtića. Za deset sakupljenih plastičnih vrećica možete dobiti jednu platnenu.

– Svi trebamo biti svjesni koliki utjecaj ima poticanje djece i odraslih da se odvaja otpad, sačuvati Zemlju možemo samo ako zajedno sudjelujemo. Djeca uče kako to aktivno odraditi, danas možemo vidjeti koliko pozitivne energije ovdje ima, oslikat će ove platnene vrećice i pokazat će to roditeljima koji će ih koristiti umjesto plastičnih – rekla je članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat.

Od sakupljenih plastičnih vrećica vrtićarci svo to vrijeme izrađuju veliko plastično čudovište koje zorno prikazuje prijetnju od pretjeranog i neodgovornog korištenja plastike.

Gradski vrtić Tratinčica ovaj projekt provodi u suradnji s Gradskim komunalnim poduzećem Komunalac, Gradom Koprivnicom te Koprivničkim vodama i Komingom.

zatvori