Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Mlade Podravkašice četvrte na Državnom prvenstvu, Josipa Josipović ušla u najbolju sedmorku turnira

Mlade rukometašice Podravka Vegete proteklog su vikenda nastupile na Državnom prvenstvu za kadetkinje koje se održavalo u Umagu. Pod vodstvom trenerice Snježane Petike odigrale su šest utakmica te osvojile sjajno četvrto mjesto.

Kadetkinje Podravke prvenstvo su otvorile utakmicom protiv Udarnika te u konačnici slavile s 22:19. Već idućeg dana odmjerile su snage s jakom ekipom Sesveta koja je slavila s 23:15. U ključnoj utakmici koja je osiguravala prolaz među šest najboljih ekipa, kadetkinje Podravka Vegete pobijedile su vršnjakinje iz Metkovića s visokih 25:8 i tako izborile plasman u završnicu turnira.

U razigravanju za ulazak među tri nabolje ekipe, Podravkašice su morale pobijediti rivala Lokomotivu. U sjajnoj utakmici u kojoj je odlučivala jedna lopta, ipak su slavile rukometašice Lokomotive i to s 22:20. Koprivničke rukometašice porazom su ušle u razigravanje od četvrtog do šestog mjesta. Već u sljedećoj utakmici Podravkašice su izgubile od Zameta (28:20), ali su u posljednjoj utakmici na turniru pobijedile ekipu Sinja s 35:21. S obzirom na to da se zatvorio krug od tri ekipe s po dva boda, Podravkašice su osvojile četvrto mjesto zbog najbolje gol razlike. Spomenimo kako je četvrto mjesto najbolji rezultat ove generacije na državnim prvenstvima.

Također, svakako valja istaknuti kako je desna krilna igračica Podravka Vegete Josipa Josipović uvrštena u najbolju sedmorku prvenstva.

Rezultati utakmica kadetkinja Podravka Vegete na Državnom prvenstvu u Umagu:

PODRAVKA – UDARNIK 22:19
PODRAVKA – SESVETE 15:23
METKOVIĆ – PODRAVKA 8:25
LOKOMOTIVA – PODRAVKA 22:20
ZAMET – PODRAVKA 28:20
PODRAVKA – SINJ 35:21

Pojedinačni učinak igračica Podravka Vegete:

Jurić, Crnjak; Strugar 1, Josipović 38, Stručić, Vuljak 21, Vrabelj 8, Đuranek 1, Perika, Zagrajski 4, Domijan 19, Firšt 11, Balaško, Beljak 13, Strahija 19, Paleka 4.

Izvor: rk podravka.hr
Izvor: rk podravka.hr
Izvor: rk podravka.hr
Izvor: rk podravka.hr
Izvor: rk podravka.hr
Izvor: rk podravka.hr
Izvor: rk podravka.hr
zatvori