Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Podravkašice pobijedile Herning-Ikast u sjajnoj utakmici, tek dva pogotka nedostajala su za senzaciju

Rukometašice Podravka Vegete danas su u prepunoj Sportskoj dvorani Gimnazije ‘Fran Galović’ odigrale uzvratni susret četvrtfinala Kupa EHF-a protiv danskog Herning-Ikasta. Podsjetimo, Podravkašice su u prvoj utakmici u Danskoj poražene s visokih osam razlike (34–26). Koprivničke su rukometašice na kraju pobijedile s 24:18, što im nije bilo dovoljno za prolaz u polufinale.

Sjajno su koprivničke rukometašice ušle u susret i već u uvodnim minutama pokazale da će dati sve od sebe kako bi nadoknadile veliki zaostatak iz prve utakmice. Prvi pogodak na utakmici postigla je Dejana Milosavljević, a već u sljedećem napadu precizna je bila Čigirinova. Dankinje su odgovorile preko ubojite Fauske koja je postigla svoj jubilarni 60. pogodak u ovogodišnjem EHF Kupu. Nakon sedam minuta igre rezultat je 3:3, Podravkašice iz napada u napad igraju sve bolje i srčanije, a budi se i vratarka Risović koja je upisala dvije obrane. Nakon 15 minuta igre Podravkašice vode 6:3. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena Podravkašice vode s tri razlike (9:6) i igraju puno bolje od Dankinja koje dosta griješe u realizaciji. Do kraja poluvremena naše su rukometašice i povećale svoju prednost na krilima sjajne Milosavljević, a na predah se otišlo s vodstvom Podravke od šest razlike (12:6). Zaista sjajan kapital za drugo poluvrijeme.

U 43. minuti nastavka utakmice Podravkašice vode 17:11, ali već u nekoliko napada nisu postigle pogodak. U jednom trenutku susreta koprivničke su rukometašice imale i devet pogodaka prednosti, ali Dankinje su uspjele smanjiti taj zaostatak. Petnaest minuta prije kraja susreta Podravkina prednost otopila se na tri gola. Pet minuta prije kraja susreta Podravkašice vode 22:18 i potreban im je svaki pogodak da izbore polufinale EHF Kupa.

Dvije minute prije kraja susreta Podravkašice vode šest pogodaka razlike i imaju igračicu više. Nažalost, naše rukometašice do kraja susreta nisu uspjele stići do željenog rezultata i utakmica je završila s 24:18. Velika šteta za “crnu rupu” u drugom poluvremenu, ali igračice Podravka Vegete ove su sezone pokazale da imaju sjajnu ekipu koja se može boriti u europskim natjecanjima.

Cure, bravo za borbu!

EHF KUP – uzvratna utakmica četvrtfinala
Nedjelja, 10. ožujka, 17:00
Podravka Vegeta – Herning-Ikast 24:18

Posted by Drava.info on Sunday, March 10, 2019

Posted by Drava.info on Sunday, March 10, 2019

 

zatvori