Petak, 19. travnja 2024.

FOTO: DVD Jagnjedovec održao je 86. redovnu godišnju skupštinu

86. redovita godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jagnjegovec održana je u subotu, 9. ožujka u Vatrogasnom domu u Jagnjedovcu.

Društvo broji 118 članova, od kojih su 25 članovi podmlatka, a 15 mladeži te 78 odraslih članova s pravom glasovanja od kojih je njih 45 nazočilo skupštini.

Veoma dobru suradnju s vatrogascima iz Jagnjedovca potvrdili su svojom nazočnošću predstavnici 27 dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije.

Svojim dolaskom skupštinu su uveličali gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić, glavni zapovjednik HVZ Slavko Tucaković, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Ivan Golubić, izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije Krešimir Juratović, predsjednik Mjesnog odbora Jagnjedovec Kruno Višak, prijatelj društva Božo Turek i članice Udruge žena “Hrvatska ruža” Jagnjedovec.

Nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne, minutom šutnje odana je počast svim preminulim vatrogascima.

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jagnjedovec Renato Patrčević otvorio je 86. redovitu godišnju skupštinu društva i pozdravio sve nazočne.

Nakon usvajanja dnevnog reda, skupštinu je dalje vodio predsjednik radnog voditeljstva Antonio Popijač.

Izvješće o radu društva za 2018. g. pročitala je Martina Gadanec.
Izvješće zapovjedništva za 2018. godinu podnio je zapovjednik Antonio Popijač.
Izvješće o financijskom poslovanju za 2018. godinu pročitao je predsjednik Renato Patrčević.
Izvješće Nadzornog odbora podnio je Zdravko Cvelber.
Izvješće Verifikacione komisije podnio je Željko Krnjak.
Prijedlog programa rada i financijski plan za 2019. godinu pročitala je Martina Gadanec
dok je prijedlog financijskog plana za 2019. godinu pročitao predsjednik Renato Patrčević.

Nije bilo primjedbi na izvješća kao ni na prijedloge, te su članovi skupštine jednoglasno usvojili izvješća za 2018. godinu i planove za 2019. godinu.

Skupština je jednoglasno donijela odluku da se Lea Car i Matija Mikec primaju u članstvo DVD-a Jagnjedovec.

Na sjednici su dodijeljene spomenice članovima društva. Za 10 godina provedenih u vatrogastvu spomenice su primili Valentina Gregurek i Josip Petrović, a za 30 godina su primili Darko Strmečki, Mihael Babić i Igor Babić.

Od gostiju nazočnima su se prigodnim riječima obratili predsjednik VZG Koprivnice Ivan Golubić, koji je istakao veoma dobru suradnju VZG-a s čelništvom i članovima društva.
Zapovjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan je kroz svoj govor istaknuo važnost VATROneta. Glavni zapovjednik HVZ Slavko Tucaković govorio je o preustroju vatrogastva i donošenju novog Zakona o vatrogastvu. Gradonačelnik Mišel Jakšić je istaknuo, “kako su svi članovi zaslužili veliko poštovanje svojim radom od svih građana, da se u svakom trenutku mogu osloniti na njih kao organizaciju”.

Svi govornici veoma su pohvalno govorili o radu društva, zaželjevši svim članovima u budućnosti još bolje rezultate, mnogo aktivnosti, a što manje intervencija.

Nakon službenog dijela skupštine upriličeno je druženje i prigodni domjenak za sve nazočne.

Posebno emotivan dio večeri dogodio se u ponoć, kad su svi nazočni zapjevali predsjedniku društva “Sretan ti rođendan”. Iznenađenje je bilo potpuno kad je stigla i torta koju je slavljenik podijelio sa svima.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

zatvori