Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Anka Mrak-Taritaš i Diana Topčić-Rosenberg građanima Koprivnice: Mi želimo sudjelovati u svim EU procesima

Amsterdamska koalicija koju čini sedam stranaka zalaže se za europske vrijednosti.

Poručila je to tijekom subotnjeg druženja s građanima Koprivnice GLAS-ova Anka Mrak-Taritaš. Ujedno ih je poučila što znače izbori za Europski parlament i kako oni utječu na građane Hrvatske:

– Otprilike 75% odluka koje se odnose i na Hrvatsku donosi se u Europskom parlamentu. To znači da Europska unija nije negdje drugdje već i tu. Zaista moramo voditi računa o tome da je Hrvatska članica Europske unije. Na europskim izborima kandidati se biraju imenom i prezimenom. Upravo preko njih hrvatski građani mogu tražiti od izabranih zastupnika da zastupaju njihove interese i pozvati ih na odgovornost – pojasnila je Mrak-Taritaš.

Predstavnici Amsterdamske koalicije spremni su zastupati interese hrvatskih građana i žele sudjelovati u svim EU procesima, rekla je Mrak-Taritaš:

– Europa nije ni savršen projekt, nije ni završen projekt. Mi želimo biti sudionici svih promjena! – poručila je Mrak-Taritaš građanima Koprivnice.

Recimo i da je s Ankom Mrak-Taritaš u Koprivnici bila još jedna GLAS-ova kandidatkinja na listi Amsterdamske koalicije za europske izbore, Diana Topčić-Rosenberg. Domaćica im je bila koprivnička članica GLAS-a, jedna od istaknutih stranačkih dužnosnica na nacionalnom nivou, dogradonačelnica Koprivnice Melita Samoborec.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori