Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Dobrovoljno vatrogasno društvo Gola održalo je 127. godišnju izvještajnu skupštinu

127. godišnja izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gola održana je u subotu, 2. ožujka 2019. godine u dvorani Društvenog doma u Goli, uz nazočnost velikog broja gostiju iz susjednih i prijateljskih društava: DVD-a Gotalovo, DVD-a Novačka, DVD-a Otočka, DVD-a Ždala, DVD-a Domaji, DVD-a Kunovec, DVD-a Štaglinec, DVD-a Glogovac, DVD-a Reka, DVD-a Torčec te operativnih i pričuvnih članova uz nazočnost vatrogasne mladeži DVD-a Gola.

Svojim dolaskom skupštinu DVD-a Gola uveličali su načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, zamjenik općinskog načelnika Marijan Vedriš, izaslanik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Krešimir Juratović, predsjednik VZO Gola Ivan Premec, župnik Siniša Preiner, vlasnik tvrtke KL Protektion j.d.o.o. Zvonimir Legemec.

Dobru suradnju s vatrogascima potvrdili su svojom nazočnošću predstavnici mnogobrojnih udruga: Društvo žena “Gola”, KUD “Prekodravski zvon”, Stočarska udruga “Gola”, Konjogojska udruga “Prekodravlje”, Nogometni klub “Fugaplast”, UDVDR ogranak “Gola”, Crveni križ “Gola”, Lovačka udruga “Zec” Gola-Gotalovo.

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gola Krešimir Talan otvorio je pozdravnim govorom 127. redovnu godišnju skupštinu društva, te je nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne pozvao sve nazočne da minutom šutnje odaju počast svim preminulim vatrogascima.

Nakon usvajanja dnevnog reda, skupštinu je dalje vodio predsjednik radnog voditeljstva Krešimir Talan.
Izvješće o radu društva za 2018. godinu podnio je tajnik Romeo Blažeković.
Izvješće o financijskom poslovanju za 2018. godinu podnio je blagajnik društva Ivica Blažeković.
Izvješće zapovjedništva društva podnio je zapovjednik Luka Lukčin.
Izvješće Nadzornog odbora društva podnio je Josip Repalust.
Plan rada te financijski plan prihoda i rashoda društva za 2019. godinu pročitala je Antonia Grgelić Lukčin.
Izvješće Verifikacijske komisije podnio je Vedran Novaković, a iz istog je bilo vidljivo da društvo ukupno broji 125 članova, od kojih su njih 43 članovi podmlatka i mladeži, a 82 člana su odrasli s pravom glasovanja od kojih je njih 56 nazočilo skupštini.

Članovi skupštine jednoglasno su usvojili izvješća za 2018. godinu i planove za 2019. godinu. Skupština je jednoglasno donijela odluku o prijemu Petra Rušaka za člana DVD-a Gola.

Uvjerenja o završenom usavršavanju za specijalnost “Rad s aparatima za zaštitu dišnih organa” primili su Romeo Blažeković, Sebastijan Salaj, Ivan Pali i Krešimir Talan.

Na sjednici su dodijeljene spomenice članovima društva. Za 20 godina provedenih u vatrogastvu iste su primili Romeo Blažeković, Davor Grotić, Petar Kralj, Marko Premec, Mladen Šestak, Jura Švegović, Leonardo Živković, Tomica Pavešić i Eugen Pali dok su spomenice za 50 godina primili Ivica Blažeković, Dragutin Bobovec i Josip Premec. U ime svih dobitnika spomenica, s toplim riječima zahvale skupštini se obratio Ivica Blažeković.

Od gostiju, za riječ su se javili predsjednica Crvenog križa Gola Ankica Cmrk, zapovjednik DVD-a Kunovec Ivan Branimir Blažic, predsjednik VZO Gola Ivan Premec, izaslanik VZ Koprivničko-križevačke županije Krešimir Juratović, vlasnik tvrtke KL Protektion Zvonimir Legemec koji je u ime tvrtke KL Protektion darovao društvo prigodnim darom. Govornici su veoma pohvalno govorili o dosadašnjem radu društva, zaželjevši svim članovima mnogo uspjeha u daljnjem radu s mnogo aktivnosti i druženja, ali što manje požara i drugih intervencija.

Posebno nadahnut govor održao je načelnik Stjepan Milinković, koji je istaknuo veliki značaj i doprinos vatrogasaca u Domovinskom ratu, s obzirom da su mnogi i sami bili branitelji. Načelnik je naglasio veoma dobru suradnju Općine s čelništvom društva i zahvalio se svima za napore i zajedništvo koje su pokazali u dosadašnjem radu s željom da se to zajedništvo nastavi na korist svih.

Završnom riječju predsjednika završila je ovogodišnja izvještajna skupština, u njoj se je Krešimir Talan zahvalio svima koji su došli na skupštinu, kao i svima koji prate i pomažu rad društva.

Nakon službenog dijela skupštine upriličeno je druženje i prigodni domjenak za sve nazočne, a za ugodno raspoloženje pobrinuli su se članovi glazbene grupe “Peti as”.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

zatvori