Petak, 19. travnja 2024.

DAN ZA ZNANOST Znanstvenici, studenti, volonteri – podržite projekt popularizacije znanosti Gimnazije ‘Fran Galović’

Gimnazija ‘Fran Galović’ u svibnju će ponovno organizirati Dan za znanost, projekt popularizacije znanosti koji ova koprivnička škola provodi već šestu godinu.

Dan za znanost ove će se godine održati 11. svibnja. Organizatori pozivaju sve zainteresirane za sudjelovanje da se prijave kako bi kao volonteri održali predavanje ili radionicu.

“Zahvaljujući velikom odazivu znanstvenika volontera unazad pet godina projekt je privukao brojne posjetitelje, direktne korisnike i konzumente znanosti iz prve ruke znanstvenika. Smatramo ovo vrlo važnom edukacijom ne samo učenika i studenata već i šireg građanstva Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije”, poručuju iz Gimnazije.

Projekt su u samom početku prepoznali Koprivničko-križevačka županija kao pokrovitelj, a Grad Koprivnica je projekt predložio kao Naj-akciju 2014. godine te je Dan za znanost dobio Povelju za Naj-akciju 2014. u sklopu projekta Gradovi i općine – prijatelji djece.
Prošle godine projekt poprima i međunarodnu razinu kao dio projekta CHEC, Croatia – Hungary Educational Cooperation u sklopu Interreg – European Regional Development Fund, Hungary-Croatia Cross-border Co-operation Programme.

“Ovom prilikom pozivamo vas da, volontirajući, podržite Gimnaziju Fran Galović Koprivnica u realizaciji ovog projekta sudjelovanjem onih koji su zainteresirani svoju vlastitu radionicu održati u Koprivnici i na taj način približiti znanost građanstvu Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Sudionici mogu biti i zainteresirani studenti koji djeluju u smjeru popularizacije znanosti i osmisle zabavnu radionicu pomoću koje bi približili svijet znanstvenika ostaloj populaciji”, stoji u pozivu upućenom iz Gimnazije.

Ponovimo još jednom, Dan za znanost održat će se 11. svibnja 2019. godine u prostoru Gimnazije “Fran Galović” u Ulici Željka Selingera u Koprivnici. Za sve sudionike bit će organiziran prijevoz iz Zagreba.

Prijave su otvorene do 10. travnja, a svoju radionicu ili predavanje možete prijaviti na ovoj poveznici.

zatvori