Utorak, 23. travnja 2024.

Članovi KUD-a Srce ove godine organizirali posebnu skupštinu, cilj im je promicati volontiranje

Skupština koprivničkog Kulturno-umjetničkog društva Srce ove je godine organizirana kao druženje s posebnim ciljem.

– Svakodnevno oko sebe susrećemo ljude koji nisu imali previše sreće u životu pa im i mali znakovi pažnje mnogo znače. Mi smo udruga koja pokreće promjene u zajednici te smo umjesto domjenka za skupštinu napravili akciju sakupljanja higijenskih potrepština i hrane te želimo i druge udruge potaknuti na ovakav način razmišljanja – poručuju iz KUD-a Srce.

KUD Srce je za 2018. godinu prijavio 1978 sati volonterskog rada Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Članovi Udruge su bili veoma aktivni te su ukupno organizirali 37 različitih događanja.

KUD Srce je po četvrti put kandidiran za nagradu Zlatno krdo za organiziranje najbolje volonterske manifestacije u Koprivnici. U 2018. godini Udruga je dobila i Plaketu grada Koprivnice za očuvanje tradicijske baštine te nagradu za očuvanje starina na Picokijadi.

– Svakodnevno učimo da volontiranje osnažuje pojedince, izgrađuje osjećaj solidarnosti, potiče na sudjelovanje, širi mrežu podrške za socijalno osjetljive skupine društva i u konačnici daje višestruke dobiti. Stoga ćemo i dalje zajedno stvarati poticajno okruženje za razvoj volonterstva, promicati odgoj za volontiranje i kulturu volontiranja – zaključili su članovi KUD-a Srce.

zatvori