Četvrtak, 25. travnja 2024.

BIZARNO S autobusa otpali kotači, na jednog od njih naletjela vozačica automobila

Pomalo neobična prometna nesreća dogodila se jučer oko 14:20 sati na Varaždinskoj cesti u Koprivnici, javlja Policijska uprava koprivničko-križevačka.

64-godišnji vozač autobusa bjelovarskih registracija kretao se Varaždinskom cestom u smjeru centra Koprivnice. Uslijed tehničke neispravnosti autobusa u jednom trenutku došlo je do odvajanja oba kotača s lijeve stražnje osovine.

Kotači su se počeli kotrljati po cesti, a na jednog od njih naletjela je 40-godišnja vozačica Renault Clia koprivničkih registracija. Ona se u tom trenutku kretala suprotnom stranom kolnika.

Srećom, riječ je o lakšoj prometnoj nesreći u kojoj nitko nije ozlijeđen niti su vozači bili pod utjecajem alkohola, a autobus je odmah upućen na izvanredan tehnički pregled. S obzirom na to da je vozilo isključeno iz prometa, prekršajni postupak će biti pokrenut protiv vozača autobusa, ali i pravne i odgovorne osobe.

Još se jedna lakša prometna nesreća dogodila jučer oko 18:50 sati na otvorenom dijelu ceste između Koprivnice i Peteranca. Zbog nedovoljnog razmaka između vozila, 59-godišnji vozač Passata koprivničkih registracija udario je u stražnji dio Audija koprivničkih registracija kojeg je vozio 41-godišnjak. Oba su se vozila kretala u smjeru Peteranca.

U prometnoj nesreći nastala je samo materijalna šteta. Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, a protiv vozača Passata će biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori