Četvrtak, 18. travnja 2024.

BICIKLISTIČKI KLUB ROTOR Predstavili vozače i pozvali građane da im se pridruže u prakticiranju bicikliranja u svakodnevnom životu

Biciklistički klub Rotor nedjeljno je popodne iskoristio kako bi se dodatno predstavio svojim sugrađanima.

Da Koprivničanci i Podravci vole biciklizam i prepoznaju kvalitetu i perspektivu ovog koprivničkog kluba, pokazuje i podatak da je Rotor krajem prošle godine brojio 32, a sada ima već 53 člana.

Rotor je ujedno javnosti predstavio svoje vozače koji će nastupati na cestovnim i mtb utrkama diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu.

Od mladih snaga boje Rotora ove će godina predstavljati Lovro Krapinec, David Šalamon, Jan Tisaj i Domagoj Rajn.

Juniorska ekipa; Izvor: BK Rotor

U kategorijama senior i seniorka su Rotorovci Branislav Buhić, Davor Karas, Siniša Herman, Damir Kukec, Vladimir Vresk, braća Renato i Antonio Ciler te predsjednik kluba Hrvoje Tisaj.

Seniori Rotora; Izvor: BK Rotor

U klubu su osobito ponosni što imaju i predstavnicu koja se ove godine bori za sam vrh postolja i kategorije u klasi elite womenKristinu Lukačević.

Kristina Lukačević; Izvor: BK Rotor

Rotorovci nisu usmjereni samo na natjecanja. Za ovu su godinu tako planirali nekoliko biciklističkih aktivnosti. Već ove subote odlaze na klupsko druženje vožnjom po Ivanščici.

Planiraju i prvosvibanjsku biciklijadu za građane, te odlazak biciklima na Šodericu i otvaranje nove sezone kupanja na Podravcima najdražem jezeru. Po prvi će puta organizirati i cestovnu kružnu utrku u Koprivnici koja će se bodovati za Kup Hrvatske.

Predsjednik Kluba Hrvoje Tisaj već je ranije najavio da će Rotor aktivno sudjelovati u životu zajednice. Potaknut će razvoj turizma, širenje biciklizma kao načina života te raditi na širenju biciklističke kulture. U suradnji s lokalnom policijom Rotor planira zajedničke preventivne akcije namijenjene biciklistima s posebnim naglaskom na bicikliste mlađe dobi koji sudjeluju u prometu.

Rotorova ekipa; Izvor: BK Rotor
zatvori