Subota, 20. travnja 2024.

AKCIJA JE USPJELA Gotovo stotinu novih priča obogatilo je kolektivno sjećanje grada na Domoljub

Akcija prikupljanja fotografija dvorane Domoljub i zbivanja unutar njenih zidova bila je uspješna, doznajemo iz Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica. Prikupljene su 163 fotografije od 22 donositelja te su zabilježene 94 priče.

Podsjetimo, riječ je o akciji koju su zajednički organizirali Pučko otvoreno učilište Koprivnica, Muzej grada Koprivnice i Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” prošlog četvrtka i petka. Povod akcije je stota godišnjica osnutka Domoljuba koja se obilježava upravo ove godine.

“Zahvaljujemo svim našim sugrađanima koji su se uključili u akciju i podijelili s nama uspomene iz svojih foto albuma. Također, zahvaljujemo i svim stručnjacima i medijima koji su doprinijeli uspjehu akcije i ostvarenju zajedničkih ciljeva. Na taj način smo prikupili i sačuvali od zaborava uspomene koje nas vežu uz događanja i priredbe koje su se u proteklih 100 godina odvijali u dvorani Domoljub”, poručila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Maja Holek.

Svi građani koji nisu mogli donijeti svoje fotografije za vrijeme dvodnevne akcije mogu to još uvijek učiniti – dovoljno je doći radnim danom u jednu od navedenih ustavnova. Fotografije će, podsjećamo, biti skenirane i vraćene vlasnicima.

zatvori