Četvrtak, 25. travnja 2024.

Vozio pijan pa se sudario s drugim automobilom i prometnim znakom

Policija je jučer uhvatila vozača koji je prvo prouzročio lakšu prometnu nesreću u Koprivnici, a potom udario u prometni znak na putu prema Prekodravlju.

Vozač rođen 1981. godine zbog nepropisnog kretanja svojim je osobnim automobilom okrznuo drugi u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Koprivnici pet minuta iza 15 sati. Vozila su se sudarila bočnim ogledalima. Nakon toga napustio je mjesto događaja i vozio dalje te prouzročio još jednu nesreću: na cesti između Botova i Gotalova udario je u prometni znak.

Nastavio je vožnju sve dok ga nisu naknadno zaustavili policijski službenici i utvrdili da je pod utjecajem alkohola od 1,71 promila. Vozač je zadržan u posebnoj prostoriji do otriježnjenja i slijedi mu prekršajni postupak.

Podsjećamo da policija i tijekom ovog vikenda provodi pojačan nadzor prometa, sve do ponedjeljka ujutro. Policijski službenici posebno nadziru brzinu kretanja te upravljanje pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, vožnju bez vozačke dozvole, korištenje sigurnosnog pojasa i mobitela te drugo.

zatvori