Utorak, 23. travnja 2024.
Home Aktualno VIKEND PROGNOZA Jak vjetar i niske temperature vratit će nam dojam zime, ali ne zadugo

VIKEND PROGNOZA Jak vjetar i niske temperature vratit će nam dojam zime, ali ne zadugo

0
VIKEND PROGNOZA Jak vjetar i niske temperature vratit će nam dojam zime, ali ne zadugo
Snimio Marko Posavec.
Ilustracija / snimio Marko Posavec.
Preuranjeno proljeće u kojem smo uživali posljednjih dana u petak će završiti i ponovno ustupiti mjesto zimskom vremenu, primjerenijem dobu godine. Temperature će pasti i zapuhat će jak sjeverni vjetar, no bez nekih značajnijih oborina. Ipak, ni to zahlađenje neće dugo potrajati.

Četvrtak je još bio većinom sunčan i topao, no s dolaskom večeri očekujemo naoblačenje. U posljednjim satima dana te tijekom noći na petak ponegdje je moguće i malo slabe kiše. Još uvijek će biti toplo, a za razliku od prethodnih noći ova bi trebala proći u pozitivnoj temperaturi.

Petak nam donosi promjenjivo i nestabilno vrijeme. Bit će većinom oblačno uz moguća sunčana razdoblja, tu i tamo uz malo kiše. U drugom dijelu dana zapuhat će umjeren do jak sjeverni vjetar. Tijekom dana još će biti razmjerno toplo uz najvišu dnevnu temperaturu oko 10 do 12 stupnjeva, navečer u padu, a tijekom noći na subotu otići će ispod nule.

Subota će biti većinom sunčana, ali vrlo hladna – ne baš vrlo hladna s obzirom na doba godine, no znatno hladnija od prethodnih dana. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, a najviša dnevna temperatura neće se znatno odmaknuti od nule.

Hladno će biti i u nedjelju, tek koji stupanj toplije od subote. Vjetar će slabjeti, a početkom idućeg tjedna temperature će ponovno biti u porastu i čini se da nas čeka još jedno razdoblje toplog vremena. Hoće li ovaj vikend biti posljednji trzaj zime? To ćemo još vidjeti, ali zasad nema naznaka nekog ozbiljnijeg povratka hladnoće.

zatvori