VIKEND PROGNOZA Jak vjetar i niske temperature vratit će nam dojam zime, ali ne zadugo

Ilustracija / snimio Marko Posavec.
Preuranjeno proljeće u kojem smo uživali posljednjih dana u petak će završiti i ponovno ustupiti mjesto zimskom vremenu, primjerenijem dobu godine. Temperature će pasti i zapuhat će jak sjeverni vjetar, no bez nekih značajnijih oborina. Ipak, ni to zahlađenje neće dugo potrajati.

Četvrtak je još bio većinom sunčan i topao, no s dolaskom večeri očekujemo naoblačenje. U posljednjim satima dana te tijekom noći na petak ponegdje je moguće i malo slabe kiše. Još uvijek će biti toplo, a za razliku od prethodnih noći ova bi trebala proći u pozitivnoj temperaturi.

Petak nam donosi promjenjivo i nestabilno vrijeme. Bit će većinom oblačno uz moguća sunčana razdoblja, tu i tamo uz malo kiše. U drugom dijelu dana zapuhat će umjeren do jak sjeverni vjetar. Tijekom dana još će biti razmjerno toplo uz najvišu dnevnu temperaturu oko 10 do 12 stupnjeva, navečer u padu, a tijekom noći na subotu otići će ispod nule.

Subota će biti većinom sunčana, ali vrlo hladna – ne baš vrlo hladna s obzirom na doba godine, no znatno hladnija od prethodnih dana. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, a najviša dnevna temperatura neće se znatno odmaknuti od nule.

Hladno će biti i u nedjelju, tek koji stupanj toplije od subote. Vjetar će slabjeti, a početkom idućeg tjedna temperature će ponovno biti u porastu i čini se da nas čeka još jedno razdoblje toplog vremena. Hoće li ovaj vikend biti posljednji trzaj zime? To ćemo još vidjeti, ali zasad nema naznaka nekog ozbiljnijeg povratka hladnoće.