Izvor: koprivnica.hr
Na inicijativu učitelja i profesora njemačkog jezika u gradu Koprivnici i okolnim općinama, u petak, 8. veljače u Osnovnoj školu “Braća Radić”, predstavljen je “Modell Zaprešić”.

Radi se o sjajnom primjeru kako je uspješno implementirano sustavno poučavanje njemačkog jezika u tijek formalnog školovanja na području Zaprešića i to od vrtića do veleučilišta. Budući da kod nas njemački jezik i kultura trebaju pomoć kako bi zauzeli svoje mjesto u pripremi naših učenika za globalizirani svijet i primjerenu ulogu kao građana Europske unije, Grad Koprivnica će se uz pomoć stručnih službi zalagati da se u skoro vrijeme sličan model uvede i na naše područje.

Prezentaciju projekta uvodnim je govorom podržala zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, dok su okupljene kroz projekt vodili ravnatelj OŠ “Braća Radić”, prof. Krešimir Grgac, inicijator i koordinator projekta, dr. Gerald Huhner, koordinatorica projekta Ida Globočnik, predsjednica Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika, dr. Irena Horvat Bilić te učiteljica njemačkog jezika Danijela Fičko.