Petak, 29. ožujka 2024.

U KOPRIVNICU DOLAZI NEUGODNA GORICA Sertić: Želimo pobjedu u sutrašnjoj utakmici i tako ćemo se postaviti na terenu

Nogometaši Slaven Belupa sutra će u sklopu 20. kola Hrvatski Telekom Prve lige na koprivničkom Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ ugostiti HNK Goricu.

Momčad Gorice trenutno se nalazi na petom mjestu prvenstvene tablice, a radi se o izuzetno neugodnom protivniku koji je u prošlom kolu pobijedio Rijeku na Rujevici s 3:1. Iako su ostali bez Atiemwena koji je otišao u Dinamo, najveću opasnost za Slaven Belupo predstavljat će sjajni poljski napadač Lukasz Zwolinski.

– Kroz prethodni tjedan pripremali smo se na specifičnosti vezane za igru protivnika. Gora je jako dobra u tranziciji i momčad je koja u svakoj utakmici teži posjedu lopte. Njihova statistika je pokazala da su izrazito neugodni na gostovanjima, u deset utakmica ostvarili su čak sedam pobjeda i jedan remi. Utakmici moramo pristupiti koncentrirano i ozbiljno. Momci su željni dokazivanja, rada i žele pokazati da im je dosta neriješenih ishoda. Svi želimo pobjedu u sutrašnjoj utakmici i tako ćemo se i postaviti na terenu – rekao je Ivica Sertić, trener Slaven Belupa.

Trener Sertić prokomentirao je i povratak Darija Čanađije.

– Sigurno je da će Darijo donijeti određenu razinu kvalitete na terenu, ali i pozitivnu atmosferu u svlačionici. Imao sam tu čast da ga vodim kao kadeta, a Darijo je pravi pozitivac koji će nam na terenu i svlačionici biti od velike pomoći. On sutra ima pravo nastupa i svakako konkurira za prvi sastav – zaključio je Sertić.

Sertić u sutrašnjoj utakmici neće moći računati na Mateusa Limu koji se oporavlja od operacije koljena te na Jana Doležala koji je na utakmici protiv Istre zaradio ozljedu aduktora. Utakmica između Slaven Belupa i Gorice igra se sutra, u subotu 9. veljače s početkom u 15:00 sati.

zatvori