Subota, 20. travnja 2024.

Trojica ozlijeđena u dvije prometne nesreće

Dvije prometne nesreće u kojima su tri osobe ozlijeđene dogodile su se jučer na podravskim prometnicama.

Prvu je oko 14 sati u Drnju uzrokovao vozač rođen 1963. godine. On je upravljao Opel Astrom koprivničkih registracijskih oznaka Trgom kralja Tomislava prema Botovu. Uslijed nepropisnog kretanja vozilo je sletjelo udesno i frontalno udarilo u betonski stup ograde. Potom je uslijedio i udar u zidanu ogradu i stup dvorišnih ulaznih vrata.

Vozač je zadobio lake tjelesne ozljede, nije bio pod utjecajem alkohola i slijedi mu prekršajna prijava.

Mnogo gore prošao je dvojac iz Opela koprivničkih registracija koji se sinoć oko 22:30 prevrtao i zaustavio na željezničkoj pruzi.

Automobilom je otvorenim dijelom državne ceste iz Virja prema Đurđevcu upravljao 38-godišnji vozač. Uzrok ove prometne bilo je nepropisno kretanje – vozilo je sletjelo van kolnika, višestruko se prevrtalo i zaustavilo na pruzi. Vozač i 24-godišnji putnik u vozilu zadobili su teške tjelesne ozljede te su prevezeni u koprivničku bolnicu gdje im je pružena liječnička pomoć.

A tek po zaprimanju medicinske dokumentacije policija će odrediti hoće li protiv vozača podnijeti prekršajnu ili kaznenu prijavu. Otežavajuća mu je okolnost što je vozilom upravljao pijan – izmjereno mu je 1,67 promila alkohola u krvi.

zatvori