Četvrtak, 28. ožujka 2024.

STEPINČEVO Župa na Lenišću devetnicom se priprema za svoj najvažniji blagdan

Koprivnička Župa blaženog Alojzija Stepinca na Lenišću priprema se za najvažniji blagdan župe – Stepinčevo. S prvim danom veljače počela je devetnica koja svima omogućava prigodnu duhovnu obnovu.

– Ovogodišnje Stepinčevo, naša devetnica, ove je godine u duhu misija i misionara. Program nam započinje u 18 sati. Sveta misa je u 19, a poslije obrađujemo prigodnu temu, svaki dan drugu. Svi ste dobrodošli. Prepuštamo se u ruke misionara i radujemo se susretu s Gospodinom – rekao je Dravi.info župnik Davor Šumandl.

Ovogodišnje misije u župi na Lenišću održavaju nakon punih 15 godina i ovo je prava prigoda za veliku duhovnu obnovu upravo uoči Stepinčevog, kaže župnik Šumandl:

– Misije su namijenjene svim uzrastima, svim dobnim skupinama, svim krugovima vjernika, svim staležima… Tu su djeca, mladi, prvopričesnici, krizmanici, odrasli, bračni parovi, zaručnici, nemoćni, stari, umirovljenici… Svi ste dobrodošli. Zasad je odaziv jako dobar, vrlo smo zadovoljni. No, raduje nas da još uvijek imamo mjesta primiti druge pa svi koji želite doći, koji se lomite oko toga doći ili ne – dođite, rado vas primamo.

Vrhunac slavlja bit će u nedjelju kad će glavnu svečanu misu predvoditi biskup varaždinski, monsinjor Josip Mrzljak.

Program ovogodišnjeg Stepinčeva možete pronaći ovdje.

zatvori