Utorak, 19. ožujka 2024.

SASTANAK S NAVIJAČIMA Podravka i Kronikusi dogovorili bolju međusobnu suradnju

Predstavnici Rukometnog kluba Podravka u četvrtak su se sastali s navijačima – Kronikusima kako bi dogovorili buduću suradnju. U proteklih nekoliko mjeseci bilo je, kažu iz kluba, nesuglasica s navijačima i izostala je dobra komunikacija, no želja za nastavkom dijaloga je obostrana i suradnja bi se trebala nastaviti u pozitivnom tonu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Kronikusa Petar NježićNikola SmolakKarlo TerpinIvan ĐurašinIvan Markovinović, a s njima su razgovarale direktorica kluba Božica Palčić, sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović i glasnogovornica Romana Mihalec.

Klub je Kronikusima ponudio suradnju u svim segmentima te je spreman kupiti dodatnu opremu, ali i osigurati navijačke majice u dogovoru s predstavnicima navijača oko dizajna i načina prezentacije, objavljeno je na internetskim stranicama RK Podravke.

Kronikusi su, pak, istaknuli kako ih je povrijedilo dovođenje bubnjara iz Karlovca na utakmicu, na što je direktorica Palčić odgovorila kako klub nije imao lošu namjeru:

– Mi smo imali najbolju namjeru da napravimo što glasniju atmosferu u dvorani i smatrali smo da nedostaje bubnjeva. U dobroj vjeri i bez ikakvog interesa da vas povrijedimo htjeli smo da oni zajedno s vama bubnjaju. Žao nam je ako smo pogriješili – rekla je direktorica Palčić i naglasila kako je klub spreman kupiti dodatnu opremu navijačima ako će im biti potrebna.

Snimio Marko Posavec.

Nikola Smolak prisjetio se svih navijačkih gostovanja, ali i domaćih utakmica i rekao kako tradiciju navijanja žele nastaviti i dalje, a okupili su oko sebe i mlade snage koje tek uče bubnjati, ali imaju interesa i volje.

Za kraj su rekli kako sa svoje tribine nikada nikog nisu otjerali te su i dalje otvoreni da im se pridruže svi oni koji vole ovaj klub, koji su nekad navijali, naravno ako to još uvijek žele. Velika im je želja i da im se pridruže mlade snage kako bi kulturu navijanja, dobru atmosferu i duh navijanja koji i dalje živi u dvorani, prenosili i na nove generacije. Ispričali su se za konfete koje su na prošloj utakmici dospjele na teren. Svjesni su kako klub može dobiti kaznu i obećali kako će biti oprezniji na budućim utakmicama.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Nakon sastanka navijači su se uputili na prvenstvenu utakmicu i imali priliku još malo razgovarati o njihovim planovima za naredne europske utakmice na kojima im je cilj okupiti što veći broj navijača i podići atmosferu.

– Zadovoljni smo sastankom, a još smo i pričali na utakmici o tome. Veselimo se ponovnoj suradnji i dat ćemo sve od sebe. Spremni smo i pomoći oko nekih stvari, ako budete trebali u budućnosti – poručili su Kronikusi nakon sastanka.

rk-podravka.hr

zatvori