Srijeda, 24. travnja 2024.

SARAČEVIĆ UOČI HERNING-IKASTA: U Danskoj očekujem aktivan rezultat i da odluka o prolasku padne u Koprivnici

Rukometašice Podravka Vegete u petak će igrati prvi susret četvrtfinala EHF Kupa, i to u gostima kod danskog Herning-Ikasta.

Tim povodom pred novinare su danas stali trener Zlatko Saračević, sportska direktorica kluba Miranda Tatari-Šimunović i vratarka Jovana Risović.

– Četvrtfinale smo izborili svojim odličnim igrama i tu moram uputiti sve pohvale stručnom stožeru i curama. Četvrtfinale shvaćamo jako ozbiljno, a tome u prilog govori i to da smo odradili jedan mini ciklus priprema u Makarskoj. Što se tiče Herning-Ikasta, oni slove za jednog od pretendenata za osvajanje Kupa. Najvažnije je da naše cure u Danskoj ostave srce na terenu i onda se imamo pravo nadati prolasku – rekla je sportska direktorica Miranda Tatari-Šimunović.

– U Danskoj očekujem aktivan rezultat i da odluka o prolasku u polufinale padne u Koprivnici. Činjenica je da su od naših 18 igračica samo tri igrale završnicu europskih natjecanja. U ovoj fazi svaka lopta može odlučivati o konačnom ishodu i ja osobno od Ikhneve, Chigirinove i Yezhykave očekujem da svojim iskustvom i rutinom pokažu da su dovedene upravo zbog ovakvih utakmica – rekao je trener Zlatko Saračević.

Što se tiče igračkog kadra, Saračević neće moći računati na Elenu Popović koja boluje od bronhitisa, a zdravstvene probleme ima i Selena Milošević, premda njen nastup ne bi trebao biti upitan.

– Mislim da smo u Makarskoj napunile baterije za ono što nas čeka u Danskoj. Ekipa Herning-Ikasta nikako nije za podcijeniti, radi se o sjajnoj ekipi koja ima veliko iskustvo igranja u europskim utakmicama. U petak moramo biti jako pametni i mislim da možemo do pozitivnog rezultata. Najvažnije je da u obje utakmice odigramo najbolje što možemo – poručila je vratarka Jovana Risović.

Prva utakmica četvrtfinala EHF Kupa na rasporedu je ovog petka, 1. ožujka u Danskoj, s početkom u 19 sati. Televizijskog prijenosa neće biti, no utakmica bi se trebala moći pratiti uživo putem interneta.

zatvori