Subota, 20. kolovoza 2022.

Prognoza vremena za četvrtak, 28. veljače: Ispraćaj klimatološke zime

Sunčano i pretežno vedro. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, a temperatura ide do 17 ili 18, možda i više stupnjeva.

U petak će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, povremeno možda i uz kišu, uglavnom u drugoj polovici dana. Vjetar će poslijepodne okrenuti na sjeverozapadni i sjeverni. Jutarnja temperatura oko 2 do 4, najviša dnevna oko 13 ili 14 stupnjeva.

Spomenimo i da u petak, 1. ožujka, počinje klimatološko proljeće. U klimatologiji se, naime, počeci godišnjih doba ne ravnaju po solsticijima i ekvinocijima već po prvim danima mjeseca. Tako klimatološka zima završava upravo u četvrtak, 28. veljače.

U subotu će biti djelomično sunčano i malo svježije, ali i dalje razmjerno toplo s najvišom dnevnom temperaturom oko 8 do 10 stupnjeva. U nedjelju će biti toplije uz početak južine koja će osobito ojačati u ponedjeljak i ponovno znatno podići temperature, ususret kiši koja nam stiže oko utorka. Čini se da će nakon toga vrijeme biti nestabilnije uz malo češće oborine.