Subota, 20. travnja 2024.

NEMA POPUŠTANJA Podravka Vegeta sutra dočekuje Nykøbing, Saračević: Idemo na pobjedu zbog nas i naših navijača

Posljednju utakmicu grupne faze Kupa EHF-a rukometašice Podravka Vegete igrat će sutra na domaćem terenu. U goste im dolazi Nykøbing Falster, ekipa koju je Podravka u prvom susretu u Danskoj pobijedila s 28:24.

Sportska direktorica kluba Miranda Tatari Šimunović podsjetila je na to da je Podravka prva u skupini bez obzira na ishod sutrašnje utakmice i da je to ostvarenje zacrtanog cilja.

– Ovo smo mogli samo sanjati. Rekli smo da nam je želja igrati četvrtfinale i to smo više nego uspješno ostvarili s dovoljnom bodovnom zalihom da možemo na neki način rasterećeno odigrati tu zadnju utakmicu i pred našom publikom završiti tu grupnu fazu.

No, to nikako ne znači da će naše rukometašice u ovu utakmicu ući opušteno, naglasio je trener Zlatko Saračević i rekao kako je riječ o susretu u kojem sve igračice žele pobjedu.

– Zašto žele pobijediti? Zbog nas i zbog ove naše fenomenalne publike koja će ponovno napuniti dvoranu. To su dva osnovna razloga zašto u toj utakmici želimo pobijediti i zašto želimo odigrati maksimalno, najbolje što se u ovom trenutku može.

Izvor: rk-podravka.hr

I dok Podravki ishod ove utakmice neće utjecati na plasman u skupini, gošćama iz Danske bit će to odlučujući susret za prolaz u četvrtfinale. Saračević je jasno naglasio da nikakvog popuštanja neće biti.

– Nitko nama ništa nije poklonio i ni na kraj pameti nam nije da mi nekome nešto poklanjamo.

Podravka Vegeti ovo će biti 14. europska utakmica ove sezone i, zajedno s domaćim prvenstvom, umor u ekipi je osjetan. Pa ipak, to neće biti razlog da naše rukometašice na terenu i ovoga puta ne daju sve od sebe, uvjerena je kapetanica Dragica Džono:

– Atmosfera u ekipi je odlična. Zbog ovog tempa srijeda-subota jednostavno nemamo vremena patiti za bilo kojom utakmicom, moramo gledati dalje. Ponosne smo na to što smo prve u skupini i sretne smo zbog toga. Vjerujem u ovu ekipu, nadam se da ćemo ostaviti srce na terenu i da će dva boda ostati tu.

Što se tiče ekipe, Dejana Milosavljević bit će neko vrijeme izvan terena zbog problema s ramenom. Trener Saračević nada se da će biti spremna za četvrtfinale.

Utakmica Podravka Vegete i Nykøbinga počinje sutra u 17 sati i 30 minuta u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović. Izravno će ju prenositi Hrvatska radiotelevizija na svom Drugom programu.

zatvori