Subota, 20. travnja 2024.

Pod utjecajem opijata izazvao nesreću, pokušao pobjeći pa se potom vratio

Zbog nepropisnog kretanja jučer su se u Koprivničkoj ulici u Glogovcu oko 12 sati sudarili osobni i teretni automobil.

24-godišnji vozač teretnog vozila marke Citroën belomanastirskih registracijskih oznaka kretao se iz smjera Borovljana u smjeru Koprivnice kad je uslijed nepropisnog kretanja izazvao sudar s vozilom koje je dolazilo iz suprotnog smjera. Radilo se o Volkswagenu koprivničkih registracija kojim je upravljao 71-godišnjak.

Mladić je potom pobjegao s mjesta nesreće, no nakon nekog vremena se vratio. S obzirom na njegovo specifično ponašanje testiran je na prisutnost opijata.

Preliminarno ispitivanje pokazalo je da je mladić bio pod utjecajem droga, a daljnjim ispitivanjem utvrdit će se i kakvih. Dodajmo da nijedan od sudionika nesreće nije bio pod utjecajem alkohola.

24-godišnjak je smješten u policijske prostorije do prestanka djelovanja opijata te će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak.

Još se jedna prometna nesreća dogodila noćas oko 1:43 sati na cesti između Đurđevca i Virja, točnije na prijelazu ceste preko željezničke pruge. Zbog neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika na oranicu. Vozač je također napustio mjesto događaja, no naknadno je pronađen. Zadobio je lakše tjelesne ozljede te mu je očitana koncentracija alkohola od 1,25 promila.

zatvori