Snimio Marko Posavec.
Ugovor o javnoj nabavi radova na izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta na području Općine Molve potpisan je danas u novom Društvenom domu u Molvama.

Potpisali su ga načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan i predstavnik Zajednice ponuditelja Bistra d.o.o. Đurđevac i Radnik d.d. Križevci Krešimir Habijanec.

– Veseli nas činjenica da smo danas potpisali ugovor o ovoj hvalevrijednoj investiciji, projektu koji smo započeli 2014. godine, a ove godine konačno kreće u realizaciju – istaknuo je načelnik Ivančan. – Usprkos faktorima koji su nas od početka ograničavali, upornost se isplatila i danas se možemo pohvaliti da ćemo biti prva općina u županiji koja će graditi reciklažno dvorište.

Gradnja reciklažnog dvorišta u Molvama trebala bi početi kroz mjesec dana, s dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta, a načelnik Ivančan nada se da će biti spremno do kolovoza i Dana Općine.

– Nadam se da ćemo na taj način omogućiti našim mještanima da imaju bolje uvjete življenja, odnosno da imaju uvjete kakve ima jedan prosječan europski gradić jer smo još 2009. godine riješili zbrinjavanje otpada, zatim smo nabavili kante i kontejnere za mještane, a reciklažno dvorište je završetak tog ciklusa s kojim ćemo moći reći da smo 100% zelena općina na području naše županije – pohvalio se načelnik Ivančan.

Ustupila Općina Molve.

Konkretnije, Ugovor o javnoj nabavi radova “Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Općine Molve” za projekt “Građenje reciklažnog dvorišta na području Općine Molve” koji sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.” iz Kohezijskog fonda vrijedan je ukupno 2.010.137,04 kn s PDV-om.

Općina Molve je na putu do statusa “zelene općine” sanirala odlagalište otpada “Gaić” te nabavila spremnike za odvojeno prikupljanje otpada za svoje mještane što je također sufinancirano iz Kohezijskog fonda Europske unije, a gradnjom reciklažnog dvorišta ispunit će sve uvjete zbrinjavanja i recikliranja otpada po europskim standardima.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.278.900,00 kn od toga EU sufinanciranje iznosi 1.937.064,70 kn (85 %) a Općina Molve financira iznos od 341.835,30 kn (15%) .
U ukupnu vrijednost projekta ulaze još druge aktivnosti kao projektni i stručni nadzor, promidžba i vidljivost, radionice o načinu razvrstavanja otpada, korištenju reciklažnog dvorišta i sl.

Partneri Općini Molve u projektu su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.