Četvrtak, 28. ožujka 2024.

OBITELJSKA SPORTSKA PRIČA (10) Jura Dodlek uspješan je student medicine, a od oca Zlatka naslijedio je ljubav prema nogometu

Nogometaš koprivničke Tehnike i student medicine Jura Dodlek nogometom se bavi od malih nogu i prošao je kompletnu Školu nogometa Slaven Belupa, baš kao i njegov otac Zlatko koji mu je prenio ljubav prema nogometu.

Zlatko Dodlek igrao je za Slaven Belupo sve do upisa na fakultet i tada je zbog studentskih obaveza karijeru nastavio u Reki gdje se zadržao iduće dvije godine. Nakon Reke, Zlatko je prešao u redove Lokomotive (tadašnje NK Koprivnice) gdje je igrao pune tri godine. Nakon što je završio fakultet, preselio se kod roditelja u Rijeku gdje je igrao za tamošnji klub Lučki Radnik. Po povratku u Koprivnicu, Zlatko je odigrao još dvije sezone za Slaven Belupo, a nakon toga preselio se na županijske nogometne terene gdje je nastupao za Kotoribu i Herešin.

Ustupio Jura Dodlek
Ustupio Jura Dodlek

Zlatko je 1995. godine dobio sina Juru koji je od malih nogu pokazao interes za nogometom.

– Moj otac nikada nije inzistirao na tome da igram nogomet, ali podržao me čim sam  odlučio upisati Školu nogometa u Slaven Belupu. Sjećam se da sam kao dječak često išao na utakmice Slaven Belupa s djedom pa sam se tako i ja odlučio za nogomet. Međutim, otac mi je uvijek napominjao da školovanje mora biti na prvom mjestu – rekao je Jura Dodlek.

Jura je prošao kompletnu Školu nogometa, a igrao je i za kadete, juniore te prvu ekipu NK Koprivnice gdje se zadržao sve do kraja srednje škole. Ambiciozni Jura upisao je Medicinski fakultet, a nogometnu karijeru nastavio je u legradskom Graničaru gdje se zadržao čak četiri godine. Prošlog ljeta, Jura je pristigao u redove Tehnike iz Koprivnice gdje i trenutno igra na poziciji stopera.

Ustupio Jura Dodlek
Ustupio Jura Dodlek
Ustupio Jura Dodlek
Ustupio Jura Dodlek
Ustupio Jura Dodlek
Ustupio Jura Dodlek
Ustupio Jura Dodlek

 

zatvori