Subota, 20. travnja 2024.

Obitelj Matea Galjera treba našu pomoć: ‘Zbilja ne znam kako ćemo preživjeti!’

Mladi Mateo Galjer iz Prugovca koji boluje od teškog oblika idiopatske skolioze uspješno je prošao prvu operaciju u Hamburgu.

Prema pisanju Glasa Podravine, liječnici su primijenili postupak holotrakcije, odnosno zahvat rastezanja kralježnice putem čeličnih žica i krune na glavi kao pripremu za finalnu operaciju koja je zakazana za 12. veljače.

– Malo je potišten je trpi velike bolove, no on je borac i izdržat će sve. Najveći je problem preko noći kad mora ležati u krevetu. Žali se na bolove u vratu pa pokušavamo na sve moguće načine sporazumjeti se s liječnicima i sestrama jer nemamo prevoditeljicu. Gospođa koja je bila na početku s nama više ne može dolaziti, srećom pa je liječnik koji će operirati Matea iz Bugarske pa se nekako sporazumijevamo – ispričala je telefonski njegova majka za Glas Podravine.

Do ključne operacije preostalo je tek nekoliko dana, a majka brine kako će sve završiti jer nakon operacije ih očekuje još mjesec dana boravka u hamburškoj bolnici bez novca.

– HZZO je platio operaciju i prijevoz sanitetom do Hamburga, no ne znam kako ću zbrinuti ostalu djecu i bolesnog muža koji su stali kod kuće u Prugovcu. Mi smo već dugo ovdje, novac koji su nam dobri ljudi donirali se istopio i više nemamo od čega živjeti. Apeliram još jednom na dobrotu te da nam pomognu jer zbilja ne znam kako ćemo preživjeti – zamolila je.

S obzirom da višečlana obitelj živi u vrlo teškoj materijalnoj situaciji i samo od dječjeg doplatka, financijska pomoć im je itekako potrebna. Svi koji žele mogu se još jednom odazvati na akciju akcija prikupljanja pomoći za Matea, a novac mogu uplatiti na račun otvoren u Zagrebačkoj banci na ime – Mateo Galjer HR6623600003238025343. Majka Elvira dostupna je i na telefonskom broju 092 179 2431.

Tekst: Karlo Sigetić

zatvori