Rijetki se mogu pohvaliti da su u 23. godini života već imali vlastiti biznis i da su tako rano bili dovoljno odlučni i odgovorni za nimalo bezazlen iskorak.

A među njima je naša Koprivničanka Marija-Izabela Rajić, mlada modna dizajnerica i vlasnica modnog brenda Clés koja je nedavno javnosti predstavila svoju prvu kolekciju i čiju je haljinu na Zagrebačkom festivalu nosila naša Romana Pavliša.

– Clés je brand koji predstavlja jaku, ali i romantičnu ženu koja se ne boji izazova i koja je spremna svima pokazati svoju eleganciju. Mogu vam odati da radim na još puno zanimljivih kreacija, a u budućnosti planiram proširiti brend i sudjelovati na još mnogo modnih revija i evenata – najavila nam je Marija-Izabela.

Ova mlada dizajnerica oduvijek je, kaže, bila zaljubljena u modu, a vrlo je rano i prepoznata u tom svijetu. Prvo kao lice s naslovnice – manekenstvom se počela baviti još u srednjoj školi kad ju je zamijetila jedna od najboljih svjetskih agencija.

– Iz prve ruke vidjela sam kako to izgleda u visokoj modi, imala priliku živjeti u Milanu i putovati diljem svijeta. Željela sam nešto više, to mi nije bilo dovoljno. Odlučila sam upisati školu za modu i dizajn i eto, nakon dvije godine učenja, odlučila sam pokrenuti vlastiti modni brend – priča nam Marija-Izabela.

Da je lako, nije. Osim što vodi vlastiti modni brend, Marija-Izabela studentica je treće godine kostimografije. No koliko god na kraju dana zna biti izmučena, zadovoljna je jer radi ono što voli.

– Mislim da svatko sebi duguje pokušati ostvariti svoje snove, ciljeve i ideje. Trebali bismo se manje brinuti zbog tuđeg mišljenja i imati više samopouzdanja, to nas često priječi da uzmemo život u svoje ruke. U našoj državi nije savršeno, ali treba se boriti za svoju budućnost – smatra.

Inspiraciju pronalazi svugdje oko sebe, a odjećom pokušava naglasiti osobnost snažne, istovremeno i romantične žene. Jer odjećom ipak, kaže, pokazujemo tko smo bez riječi.

– Volim glamur, blještavilo, ali i profinjenost. Moji modni uzori su Elie Saab, C. Chanel, Oscar de la Renta, a u hrvatskom dizajnu uzor mi je Matija Vuica. Upoznala sam dosta hrvatskih dizajnera od početnika do onih poznatih i mislim da smo svi “pozitivna konkurencija”, ali i inspiracija jedni drugima. Većina dizajnera je dosta pristupačna i spremna pomoći korisnim savjetima – rekla je Marija-Izabela za svoje kolege dizajnere.

A svaki dragocjeni slobodan trenutak mlada modna dizajnerica iz Zagreba, u kojemu živi, dolazi u Koprivnicu. Za ovaj grad veže ju velika ljubav. – Dragi mi živi u Koprivnici. Upoznali smo se još kao djeca kad sam dolazila baki na praznike. Tu sam upoznala dečka iz susjedstva s kojim sam još i danas. Posebno mjesto u Koprivnici mi je paviljon u parku za koji me vežu lijepe uspomene – ispričala nam je Marija-Izabela.