Srijeda, 24. travnja 2024.

IGOR ŠIMUNIĆ Najbolji igrač KC lige: Drago mi je da su organizatori prepoznali moje dobre igre

Malonogometaši iz ekipe Petgrad u subotu su osvojili naslov pobjednika KC lige za sezonu 2018./19. Iako se radi o skupu sjajnih igrača, ove sezone najviše se istaknuo Igor Šimunić koji je svojim igrama i golovima Petgrad doveo do trećeg naslova pobjednika KC lige.

– Treći naslov prvaka KC Lige s Petgradom u zadnjih pet godina pokazuje kako smo jedna od najboljih ekipa u ligi, ako ne i najbolja. Uz već standardno odličnu ekipu, ove godine smo dodatno pojačani Vedranom Purićem, Damirom Bebekom, Zoranom Jankićem i Tomislavom Sabljom. Ono sto je u začetku lige bio CB Active, to smo sada mi. Svaka ekipa ima neke odlične pojedince te nije čudno što je svako kolo neizvjesno. Ova sezona je bila daleko najneizvjesnija te se odluka o pobjedniku čekala do zadnjeg kola, a pet ekipa konkuriralo je za treće mjesto. Identična situacija oko pobjednika je bila i prije tri godine kada smo mi pobijedili i čekali smo utakmicu između CB Activea i Romantičara. Tada je Active slavio, a mi ostali kratki za jedan bod – rekao je Igor Šimunić, najbolji igrač nedavno završene desete sezone KC Lige.

Šimunić je proglašen za najbolje igrača nedavno završene KC lige, a naslov najboljeg strijelca podijelio je s Vedranom Harmadijem (Robin Marketi UŠRPS) i Mariom Markušićem (CB Golf). Sva tri igrača postigla su po deset pogodaka.

– Individualna priznanja uvijek laskaju, ali ona proizlaze iz odlične ekipe. Bilo je tu još dosta suigrača koji su mogli biti proglašeni za najboljeg igrača – prije svih Vedran Purić, Saša Hrenić ili Vedran Petrović – ali i iz drugih ekipa, Marijo Dodik, Dejan Plemeniti i Vedran Harmadi. Svakako mi je drago da su organizatori prepoznali moje prezentacije kao najbolje i kao dugogodišnjeg nositelja igre Petgrada. Što se tiče najboljeg strijelca, uvijek mi je draže podvaliti dobru loptu nego postići pogodak, zbog čega sam dobio titulu najboljeg asistenta lige. Usprkos tome, zadnje četiri godine sam prvi ili drugi strijelac Lige – rekao je Šimunić.

Kako i sam kaže, o sljedećoj sezoni prerano je govoriti, ali ponavljanje naslova svakako je u planu.

– Prema sljedećoj sezoni još ne gledam, o tome ćemo razmišljati na jesen. Mi u ovoj ligi uživamo iz vikenda u vikend, bez ikakvih pritisaka i imperativa. Ali bilo bi lijepo biti prva ekipa koja je osvojila naslov tri godine zaredom te dostići Active po ukupnom broju naslova – poručio je Šimunić.

Osim po malonogometnim majstorijama, Šimunić je poznat i po tome da je svojedobno bio maneken uglednih modnih brendova.

– Prošao sam Školu nogometa Slaven Belupa i taman kad sam trebao zaigrati nogomet na višim razinama pretrpio sam dvije teške ozljede zbog čega sam prestao igrati nogomet na pet godina. Krenuo sam na fakultet gdje su me zapazili i ponudili mi poslove modela. Zatim sam otišao u SAD na studentsku razmjenu gdje sam dodatno radio kampanje za GAP, Levi’s i druge velike brendove te nosio prestižne revije. Nakon godinu i pol u SAD-u vratio sam se u Hrvatsku te se zaposlio u Podravki gdje i danas radim kao marketing manager u PP Kulinarstvo. Na kraju bih se zahvalio i pohvalio Koprivničku udrugu za rekreativni sport koja je osmislila i već deset godina organizira ovo vrhunsko malonogometno događanje – zaključio je Šimunić.

Izvor: Igor Šimunić (Facebook)
zatvori