Petak, 19. travnja 2024.

IGOR BUBNJIĆ ekskluzivno za Dravu.info: Odlazak na Maltu gledam kao novi početak

Bivši stoper Slaven Belupa Igor Bubnjić prošle je godine početkom listopada potpisao ugovor s Hiberniansom, klubom koji se natječe u prvoj nogometnoj ligi Malte.

Igor Bubnjić je nakon dvije sjajne sezone u redovima Slaven Belupa 2013. godine prešao u talijanskog prvoligaša Udinese. Taman kada se počeo probijati do početnog sastava, zadesile su ga različite ozljede koje su ga udaljile od terena. Iz Udinesea se uputio na posudbe u talijanske klubove Carpi i Bresciu, a prošle je godine bio posuđen i Interu iz Zaprešića. Međutim, ozljeda koljena stalno se vraćala i Bubnjić se nikako nije mogao vratiti nogometu u punom ritmu.

– U Italiji je bilo zaista super, igrao sam u jednoj od najzahtjevnijih i najboljih nogometnih liga. Naučio sam jako puno i iskustvo igranja u Italiji pomoglo mi je da postanem bolji igrač. U takvom nogometnom okruženju nema puno opuštanja, svakih par dana igraš protiv jednih od najboljih igrača u ovom sportu – rekao je Igor Bubnjić.

Igor Bubnjić u dresu Slaven Belupa 2013. godine. Snimio Marko Posavec.

Prošle godine Igor je prihvatio ponudu od Hiberniansa, kluba koji je 12 puta osvajao prvu maltešku nogometnu ligu te deset nacionalnih kupova. Stariji navijači Slaven Belupa sjetit će se da su Farmaceuti igrali protiv malteškog kluba u sklopu nikad prežaljenog Intertoto kupa. Bilo je to 2004. godine, a nepoznati Maltežani su na domaćem terenu pobijedili Slaven Belupo s 2:1, dok su Farmaceuti slavili u uzvratnoj utakmici s 3:0. Iako Malta ne spada u krug najrazvijenijih nogometnih država, Bubnjić smatra kako mu nakon teške ozljede koljena treba lakši početak.

– Odlučio sam se na odlazak u Hibernians zbog toga što sam prošao tešku ozljedu koljena. Transfer u Hibernians gledam kao novi početak i sigurno da će mi zbog zdravstvene situacije odgovarati lakši ritam treninga. Nogomet na Malti je slabiji nego što je to bilo u prijašnjim ligama u kojima sam igrao, ali pomalo i tamo sve više ulažu u nogomet. Gradovi su mali i jedan kraj drugog kao kvartovi u Zagrebu, tako da je Malta kao jedan malo veći grad – rekao je Bubnjić.

Igor Bubnjić (stoji prvi slijeva) u Slavenu 2012. Snimio Marko Posavec.

Prošle godine dosta se potencirao njegov povratak u redove Slaven Belupa, ali Bubnjić je demantirao takve glasine.

– Osim ponude Hiberniansa, imao sam i drugih ponuda koje ne bih iznosio u javnost. Međutim, mogu potvrditi da nisam razgovarao niti sam imao bilo kakvu ponudu iz Slaven Belupa – zaključio je Bubnjić.

Igor je svakako izabrao lakši nogometni ritam koji će mu u konačnici svakako pomoći da se vrati na stare staze. A tko zna, možda ga onda uistinu ponovno vidimo u dresu Farmaceuta.

zatvori