Utorak, 23. travnja 2024.

BIRAMO NAJVOLONTERE Tko je zajednici dao najviše sebe? Tko je zaslužio Zlatnog vola?

Volonterski centar Koprivnice, program Udruge Kopriva, u suradnji i pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i ove godine organizira izbor najboljih koprivničkih volontera u prethodnoj godini.

Organizacijom manifestacije Zlatni vol želi se istaknuti i nagraditi društveno koristan rad kao poželjan način ponašanja i socijalnog djelovanja te motivirati postojeće volontere koji su nesebično uložili svoje vrijeme, znanja i vještine na daljnji angažman, ali i građane na uključivanje u ovakvu vrstu društvenog aktivizma. Volonteri su najveće blago zajednice zato što kao poklon daju najvrjednije što imaju, a to je slobodno vrijeme. Osnovni cilj ove manifestacije je učiniti rad volontera vidljivim, promovirati volonterstvo te učiniti volontere novim zvijezdama Koprivnice.

Voditeljica Volonterskog centra Koprivnice Nikol Bali pojasnila nam je osnovnu proceduru:

Pravo predlaganja volontera imaju udruge, institucije i tvrtke s područja grada Koprivnice koje su organizirale volontiranje u protekloj godini uz napomenu da volonter ne mora biti član udruge koja ga predlaže.

Izvor: Volonterski centar Koprivnice (Facebook).

Tako kandidati koji su se tijekom prošle 2018. godine iskazali svojim volonterskim angažmanom mogu biti prijavljeni u četiri kategorije:
Zlatni vol za starije od 29 godina;
– Zlatni volek za mlađe od 29 godina;
– Zlatno krdo za manifestaciju koju su proveli volonteri;
– Zlatna volonterska knjižica za najveći broj skupljenih sati u volonterskoj knjižici

Udruga, institucija ili tvrtka može predložiti po jednog kandidata u svakoj kategoriji, a za nominaciju je potrebno priložiti kratak prikaz (do 2000 znakova) njegovih/njezinih prošlogodišnjih dostignuća, kontakt volontera koji se predlaže i njegovu fotografiju, dodaje Nikol.

– Napišite priče svojih volontera, pokažite nam zašto su baš oni najbolji, a mi ćemo ih nagraditi.

Prijave se trebaju dostaviti do 25. veljače 2019. godine na e-mail adresu [email protected].

Svečana dodjela nagrada i priznanja održat će se u subotu, 2. ožujka 2019. s početkom u 18:00 sati u dvorani Doma mladih.

Svi nominirani kandidati će primiti priznanja, a najbolji izabrani volonteri će dobiti i skulpture koje je izradio Dragutin Ciglar te vrijedne nagrade sponzora. Večer će nam uljepšati učenici Glazbene škole Fortunat Pintarić.

zatvori