Srijeda, 24. travnja 2024.

Hrvači Podravke osvojili tri zlata na turniru u Slovačkoj

Sedmeročlana postava Hrvačkog kluba Podravka proteklog je vikenda pod vodstvom trenera Saše Šprema i Luke Mihalca boravila u slovačkom gradu Nesvady gdje je održan vrlo jak Međunarodni hrvački turnir ‘Ladoborec’ u hrvanju grčko-rimskim načinom za uzraste djevojčica i dječaka.

U konkurenciji preko dvjesto hrvača iz Rumunjske, Slovenije, Mađarske, Češke, Slovačke, Srbije, Ukrajine i Hrvatske, sedmeročlana ekipa Podravke u Koprivnicu donijela je tri zlata i jednu broncu.

Lana Nogić nastupila je u uzrasnoj skupini djevojčica rođenih 2004.-2006. godine u kategoriji do 54 kilograma te dvjema pobjedama protiv predstavnica iz Mađarske i Hrvatske osvojila prvo mjesto.

Odličan natjecateljski dan imao je i Tomas Kičinbači koji je nastupio u uzrasnoj skupini dječaka rođenih 2010. godine. Nanizao je četiri pobjede i to nad renomiranim pojedincima iz Češke, Ukrajine i Mađarske, a četvrtu pobjedu i potvrdu prvog mjesta u kategoriji do 34 kilograma potvrdio je pobjedom protiv sparing partnera iz kluba Alija Ustundaga.

Prvo mjesto osvojio je i Luka Šulj nastupom u kategoriji dječaka rođenih 2007.-2008. godine i u težinskoj kategoriji do 61 kilogram. U uzrasnoj skupini dječaka rođenih 2005. i 2006. godine, Podravku je predstavljao Marko Špernjak u težinskoj kategoriji do 57 kilograma. Zabilježio je jednu pobjedu protiv predstavnika iz Slovačke i dva poraza od Mađara i hrvača iz Hrvatske što mu je u konačnici donijelo četvrto mjesto u kategoriji. Noa Ljubić nastupio je u kategoriji do 31 kilogram. On je s jednom pobjedom protiv Slovaka i tri poraza od dvojice predstavnika iz Mađarske i hrvača iz Hrvatske na kraju bio peti. U istoj težinskoj kategoriji Nikola Golubović Matan nažalost ostao je bez plasmana u finale.

zatvori