Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Nova linija javnog gradskog prijevoza povezuje prigradska naselja s centrom grada

Nova linija koprivničkog javnog gradskog prijevoza električnim autobusom predstavljena je danas novinarima.

Naime, dva Buska od ponedjeljka će voziti na relaciji Kampus – centar grada – Autobusni kolodvor – Vinica – Starigrad – Draganovec – Supernova – bolnica – Kampus.

Prvi se novom rutom vozio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić:

– Pojavila se volja, želja i interes građana da ne samo da postojeću liniju posložimo drugačije, već da uvedemo i drugu koja će obuhvatiti Vinicu, Podolice, Starigrad i Draganovec. To smo sada i napravili i prekidamo one rasprave zašto BusKo vozi samo po centru grada te zašto nisu obuhvaćena prigradska naselja. Daj Bože da ćemo stalno morati ili dorađivati vremenski raspored ili danas-sutra kupovati nove buseve kako bismo proširili ponudu javnog prijevoza – rekao je gradonačelnik tim povodom.

Busko će novom relacijom ići četiri puta dnevno, a član uprave Komunalca Goran Međurečan vjeruje da će i druga linija biti pun pogodak:

– Nadam se da ćemo ovom linijom olakšati građanima iz prigradskih naselja da lakše dođu do grada. Ciljna skupina su nam i stariji ljudi kojima treba prijevoz do bolnice te oni koji moraju doći do autobusne ili željezničke stanice.

A predsjednik Mjesnog odbora Vinica Dragutin Jeđud danas je zahvalio gradskoj vlasti koja je za više od tri tisuće stanovnika tog prigradskog naselja osigurala besplatan javni gradski prijevoz.

– Za žitelje Vinice danas je posebno sretan dan je je ostvareno ono što čekamo već duže vrijeme. Javni gradski prijevoz će za Vinicu, koja je izuzetno disperzirani prostor, i za strukturu stanovništva koje ovdje živi biti posebno veliki interes. Duboko sam u to uvjeren – rekao je danas predsjednik Mjesnog odbora Vinica.

Nova linija javnog gradskog prijevoza kreće od ponedjeljka, a prometovat će radnim danom.

VOZNI RED:

VOZNA LINIJA 1
VOZNA LINIJA 2

Vozimo se s Buskom na Vinicu

Objavljuje Drava.info u Petak, 15. veljače 2019.

 

zatvori