Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Središnji objekt vrtića Tratinčica dobiva novi sjaj, slijedi i uređenje okoliša

Pri kraju su radovi na energetskoj obnovi centralnog objekta koprivničkog Dječjeg vrtića Tratinčica.

Riječ je o jednoj od trenutno aktualnih energetskih obnova javnih zgrada u Koprivnici, u koju je uloženo oko 860.000 kuna. Sam Grad je iz svog proračuna osigurao 455.726,73 kuna, dok je ostatak sufinanciralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Tim su novcem financirani projektna dokumentacija, ugradnja PVC podova u vrtiću, strojarski i elektrotehnički radovi za poboljšanje materijalnih uvjeta te stručni nadzor.

– U sklopu projekta krenuli smo u obnovu centralnog vrtića, ugradnju ventilacijskog sustava u dječjim sobama, zamijenili smo elektroinstalacije u cijelom vrtiću. Neposredno prije toga smo stavljali nove PVC podove u dječje sobe. Tako je unutrašnjost objekta od daleke 1973. godine konačno dobila novi sjaj – rekla je danas ravnateljica Ida Šipek.

Zadovoljan zatečenim jutros je bio gradonačelnik Mišel Jakšić koji je sa suradnicima obišao prostor vrtića:

– To je samo jedan od koračića, od svega što radimo ove i idućih godina kad govorimo o ulaganjima u naše vrtiće objekte i predškolski odgoj. Obnova centralnog objekta, počeci i priprema te radovi na objektu Loptica u Svilarskoj, priprema i izgradnja novog vrtića u Starigradu… Vjerujem da ćemo u ovih nekoliko godina dramatično podići uvjete u našim vrtićima. Ne samo s aspekta infrastrukture, već i s aspekta materijalnih davanja, pomoći roditeljima i onima koji su nam najvažniji.

A za mjeru 50-postotnog popusta za drugo dijete u gradskim vrtićima, aktivnu od početka ove godine, već se prijavilo 130 roditelja, pohvalio se gradonačelnik Koprivnice dodavši da će Grad za tu namjenu iz svog proračuna izdvojiti 400 do 500 tisuća kuna.

Od ravnateljice Ide Šipek doznali smo i da slijedi vanjsko uređenje središnjeg objekta gradskog vrtića Tratinčica:

– Slijedi nam energetska obnova s vanjske strane, znači vanjske ovojnice i ukrašavanje okoliša. Prošle smo godine u suradnji sa Srednjom školom i roditeljima započeli ukrašavati naša igrališta, ovog proljeća namjeravamo nastaviti tu suradnju.

Svakako treba spomenuti i da se polaznici Tratinčice od kraja prošle godine igraju na novim spravama. Dječja igrališta vrtića na Trgu podravskih heroja i u Zvjezdici na Lenišću dobila su nova certificirana igrala u što je uloženo više od 200.000 kuna.

zatvori