Subota, 20. travnja 2024.

FOTO: PRVA HNL Slaven Belupo poražen na Maksimiru od Dinama

Nogometaši Slaven Belupa su u 21. kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali poraz na gostovanju kod Dinama koji je slavio s konačnih 3:0. Trener Ivica Sertić napravio je nekoliko izmjena u odnosu na susret protiv Gorice prošlog vikenda pa su u prvom sastavu zaigrali Iharoš, Međimorec, Plantak i Jelić umjesto Karamarka, Nowaka, Bačelić Grgića i Krstanovića.

Prvi u utakmici zaprijetio je Majer u 18. minuti iz slobodnog udarca, ali je poslao loptu iznad grede. Uzvratio je Slaven preko Međimorca četiri minute kasnije, ali je rezultat ostao isti. Do kraja prvih 45 minuta igralo se tvrdo na sredini terena, a svaka je momčad imala po jednu priliku. Za Dinamo je zaprijetio Lešković, a za Farmaceute Bogojević. U 65. minuti Filipović je upisao veliku obranu nakon što je obranio udarac Andrića koji je na gostujućeg vratara išao potpuno neometan. Međutim, minutu kasnije Dinamo je došao u vodstvo preko Hajrovića koji je fantastično pogodio s 20-ak metara udaljenosti od vrata Farmaceuta.

U 77. minuti Dinamo je poveo s 2:0. Strijelac je udarcem iz daljine bio Oršić. Deset minuta kasnije Musa je poentirao za konačnih 3:0.

Hrvatski Telekom Prva liga – 21. kolo
Nedjelja, 17. veljače
GNK Dinamo – NK Slaven Belupo 3:0 (0:0)

Sastav Dinama: Zagorac – Moharrami, Lešković, Perić, Rrahmani (od 68. Šitum) – Majer, Šunjić, Moro – Hajrović (od 80. Musa), Andrić, Atiemwen (od 68. Oršić).
Trener: Nenad Bjelica.

Sastav Slaven Belupa: Filipović – Iharoš, Međimorec, Šarlija, Goda – Plantak, Vidović (od 49. Bačelić Grgić), Čanađija –Bogojević (od 78. Delić), Jelić (od 56. Krstanović), Menalo. Trener: Ivica Sertić.

zatvori