Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Potpredsjednik Vlade Štromar donio zeleno svjetlo za energetsku obnovu škole ‘Antun Nemčić Gostovinski’

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar danas je posjetio koprivničku Osnovnu školu ‘Braća Radić’.

Zajedno s domaćinima ravnateljem škole Krešom Grgacem, koprivničkim gradonačelnikom Mišelom Jakšićem te zamjenikom koprivničko-križevačkog župana Ratimirom Ljubićem prošetao je najvećom školom u našoj županiji, koja je upravo prošla energetsku obnovu.

– Energetska učinkovitost povećava proračune. Možda je sada investicija, ali je dobra investicija. Ministarstvo graditeljstva uzima novac iz europskih fondova i s oko šezdeset posto sufinancira ovu energetsku obnovu. Mislim da se nikad nije toliko ulagalo u ovoj županiji i u ovom gradu i to na tako brz, efikasan i jednostavan način.

Snimila Nela Carek.

Konkretnije, riječ je o 23 projekta diljem Podravine i Prigorja vrijednih nekoliko desetaka milijuna kuna, istaknuo je potpredsjednik Vlade danas u Koprivnici.

Zadovoljan suradnjom Ministarstva graditeljstva na čelu s potpredsjednikom Vlade Štromarom je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. Današnji obilazak škole u Miklinovcu bio je prilika da gradonačelnik još jednom najavi ciklus ulaganja u obrazovne ustanove:

– Završili smo Osnovnu školu “Braća Radić”, a krećemo u energetsku obnovu Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” koja nam je izuzetno važna, ne samo zbog obrazovne komponente već i zato što sama zgrada daje određeni šarm našem centru grada. Isto tako, spremamo se za ulaganja u Osnovu školu “Đuro Ester” da bismo iduće godine bili spremni za početak izgradnje osnovne škole u Podolicama.

Snimila Nela Carek.

Potpredsjednik Vlade danas je ravnateljici Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” Gordani Gazdić-Buhanec uručio Odluku o energetskoj obnovi. Projekt je to vrijedan šest milijuna kuna, a 60 posto financirat će Ministarstvo graditeljstva.

– Zgrada je stara 110 godina i nekoliko mjeseci i naravno da, iako je jako kvalitetno izgrađena s debelim zidovima jer je to nekad bila kraljevska realna gimnazija, prema današnjim standardima ona je u energetskom razredu D, a poželjno je da bude C ili B. Mi smo inače dijamantna eko škola i napokon ćemo živjeti u skladu s onim što propagiramo. Energetskom obnovom uštedjet ćemo 56 posto energije – rekla je ravnateljica Gazdić-Buhanec.

Grad Koprivnica uskoro će provesti postupak javne nabave za izvođača radova, nakon čega kreću i sami radovi.

zatvori