Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Podravka Vegeta uvjerljiva protiv Koke, mlada Patricia Firšt debitirala za prvu ekipu

Rukometašice Podravka Vegete uvjerljivo su pobijedile Koku iz Varaždina u 16. kolu domaćeg prvenstva. Rezultat na semaforu gimnazijske dvorane bio je 37:22, 21:11 na poluvremenu.

Dominacija koprivničke ekipe na terenu ni u jednom trenutku nije došla u pitanje. Podravka je rano krenula u vodstvo koje gošće nisu mogle stizati i na poluvremenu je bilo deset razlike. U drugom dijelu zaigrala je i mlada Patricia Firšt iz druge ekipe, Podravka Lino, kako bi stekla prve minute u prvoj ekipi te je zabila i pogodak iz sedmerca.

Po šest pogodaka zabile su Alena Ikhneva i Karyna Yezhykava, a kod protivnica svakako vrijedi istaknuti deset golova Terezije Ćurić.

Trener Zlatko Saračević našim je rukometašicama dao slobodan vikend, a idućeg tjedna vraćaju se treninzima i novim utakmicama u prvenstvu gdje ih čekaju dva gostovanja: u Splitu i Pločama. Stoga će Podravkašice provesti nekoliko dana u Dalmaciji na mini-pripremama, a potom se sve okreće prema prvom vikendu u ožujku i prvoj utakmici četvrtfinala EHF Kupa protiv Herning-Ikasta u Danskoj.

zatvori