Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Ovo su najbolje rukometašice, rukometaši, ekipe i djelatnici u protekloj godini

Svečano proglašenje najbolje rukometašice, rukometaša, muške i ženske rukometne ekipe, perspektivne rukometašice i rukometaša te najuspješnije trenerice, trenera i najzaslužnijeg rukometnog djelatnika održano je danas u Hotelu Podravina u Koprivnici. U izboru su sudjelovali djelatnici RK Podravka Vegete, RK Đurđevca, RK KTC te RK Koprivnica NOA.

U ženskoj konkurenciji, titulu najbolje rukometašice osvojila je Ana Turk, krilna igračica Podravka Vegete. Za najbolju žensku ekipu očekivano je proglašena Podravka Vegeta, dok je za najperspektivniju žensku rukometnu ekipu izabrana mlađa kadetska ekipa Podravke.

– Jako sam sretna i zahvalna prije svega Županijskom rukometnom savezu, trenerima i suigračicama zato što bez njih svih ja ne bih danas bila ovdje gdje jesam i ne bih osvojila ovu nagradu. Sretna sam jer se moj trud i zalaganje na kraju isplatilo i ova nagrada to pokazuje. Međutim, posebno sam sretna i ponosna jer mogu pokazati i drugim igračicama da uz profesionalno bavljenje sportom može odgajati i dijete i da se nakon trudnoće možete vratiti igranju i biti uspješni – rekla je Ana Turk.

Za najperspektivniju rukometašicu izabrana je Nika Dedi iz Podravka Vegete.

– Ova nagrada znači mi puno za moju rukometnu karijeru. Najviše bih htjela zahvaliti trenerici koja me sjajno pripremila, a veliko hvala i svim mojim suigračicama bez kojih ova nagrada ne bi bila toliko važna – rekla je Nika Dedi, najperspektivnija rukometašica Koprivničko-križevačke županije.

Najuspješnijom trenericom proglašena je Đurđica Zečević koja vodi mlađe kadetkinje Podravke.

– Nakon 20 godina igranja i 22 godine trenerskog rada ova nagrada je zaista sjajno postignuće. U budućnosti ću se još više truditi da što više djevojčica dođe do seniorske ekipe, to mi je glavni motiv mojeg trenerskog posla – zaključila je Đurđica Zečević, najuspješnija rukometna trenerica po izboru Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

U muškoj konkurenciju, po drugi puta nagradu za najboljeg rukometaša uzeo je Filip Vučelić iz Rukometnog kluba KTC Križevci.

– Prije svega zahvalio bih svima u županijskom savezu i svojim dečkima iz kluba te treneru jer bez njih ne bi bilo ove nagrade. Imali smo jako uspješnu sezonu u kojoj se uvijek istakne neki pojedinac, a ovaj puta sam to bio ja. Sretan sam i počašćen što je prepoznat dobar rad kluba i mene – rekao je Filip Vučelić, igrač rukometnog kluba KTC iz Križevaca.

Spomenimo još kako je za najperspektivnijeg rukometaša proglašen Augustin Miklečić (također iz KTC Križevaca), dok je za najuspješniju mušku rukometnu momčad izabran RK Koprivnica NOA. Najzaslužniji rukometni djelatnik po izboru je Ivica Katavić, trener KTC-a.

zatvori