Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: HDZ Koprivničko-križevačke županije upravo slavi 29. obljetnicu

Proslava 29. obljetnice podravsko-prigorskog HDZ-a upravo se održava u križevačkom Hotelu Kalnik.

Na svečanost u Križevce stigao je i glavni tajnik stranke, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. On je uoči svečanosti sudjelovao u radu sjednice Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice. Kako je rekao, s podravsko-prigorskim stranačkim prvacima razmijenio je informacije o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj, te o pripremama za predstojeće izbore za Europski parlament:

– Ova će vlada, predvođena upravo Hrvatskom demokratskom zajednicom, ostati upamćena po provedbi fiskalne decentralizacije Hrvatske. Više od dvije milijarde kuna usmjereno je na realizaciju lokalnih projekata. Među njima su i Podravcima i Prigorcima važni brza cesta i željeznička pruga za koje mi je kolega Oleg Butković rekao da idu svojim tijekom i da će biti izgrađene – rekao je Jandroković uoči početka svečanosti.

A predsjednik županijskog odbora Darko Sobota nije krio zadovoljstvo i svečarsko raspoloženje:

– Drago nam je što slavimo veliku obljetnicu i što su s nama i utemeljitelji, ali i oni najmlađi. Uskoro ćemo završiti svojevrsnu reviziju podravsko-prigorskih članova stranke. Pregled popisa članova i ovaj će puta pokazati da smo mi u Podravini i Prigorju velika snaga na koju se stranka može osloniti.

Goste u dvorani je kao domaćin pozdravio i predsjednik križevačkog HDZ-a dr. Mato Devčić koji je poručio da treba čuvati svakog člana, a simpatičnim obraćanjem u maniri Križevačkih štatuta goste je pozdravio i Stjepan Palijan, predsjednik križevačkog Kluba utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman”.

– Kad smo osnivali stranku nije nam bila na pameti nikakva osobna korist. Vjera u Boga i  vjera u obitelj vode nas u našem djelovanju – zaključio je križevački varoški sudac.

Predsjednik županijskog Kluba utemeljitelja HDZ-a, Koprivničanac Marko Mioč prisjetio se vremena osnivanja HDZ-a na našem području:

– Odaziv simpatizera bio je vrlo velik. Vladala je napetost, a na spomen osamostaljenja Hrvatske ljudi su se dizali i pljeskali. Bio je to veličanstven događaj! HDZ je potom na izborima ostvario uvjerljivu pobjedu. Donijeli smo odluku o osamostaljenju, uslijedilo je međunarodno priznanje Hrvatske. HDZ je stvorio uvjete da hrvatski narod ostvari svoje stoljetne snove – rekao je Mioč istaknuvši da je rejting stranke stabilan, što govori da HDZ dobro vodi Hrvatsku.

– Osobinu zajedništva koju imamo u svom imenu trebamo njegovati i dalje. Utemeljitelji stranke predstavljaju kontinuitet stranke od njena osnivanja do danas, na temeljima programa dr Franje Tuđmana, zaključio je Marko Mioč.

zatvori