Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: DVD Đelekovec održalo je 131. redovnu izvještajnu godišnju skupštinu

131. redovna izvještajna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đelekovec održana je u subotu, 2. veljače 2019. godine u prostorijama Društvenog doma ‘Pajo Kanižaj’ u Đelekovcu. DVD Đelekovec broji 65 članova.

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đelekovec Marijan Posavec otvorio je 131. redovnu godišnju skupštinu društva, te je nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne pozvao sve nazočne da minutom šutnje odaju počast svim preminulim vatrogascima i braniteljima.

Nakon odane počasti, predsjednik društva pozdravio je mnogobrojne goste i uzvanike. Posebno pozdravlja izaslanika župana Koprivničko-križevačke županije Krešimira Škvorca, načelnicu Općine Đelekovec Šteficu Sirutku, zamjenicu načelnice Marinu Mihalec i općinske vijećnike, predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Gorana Matoničkina, zamjenika predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Vladimira Piškora, predstavnika ravnateljstva civilne zaštite Stjepana Lončara, ravnateljicu Osnovne škole “Mihovil Pavlek Miškina” Đelekovec Sonju Vuljak, izaslanika zapovjednika JVP Grada Koprivnice Vladimira Kovačeka, vatrogasnog izvjestitelja Krešimira Juratovića, vlasnike tvrtke KL Protection Ivanu i Zvonimira Legemec, Slavka Lakuša te delegacije prijateljskih DVD-ova i predstavnike udruga koje djeluju u Đelekovcu.

Nakon usvajanja dnevnog reda, skupštinu je dalje vodio predsjednik radnog voditeljstva Marijan Posavec.

Izvješće o radu društva za 2018. g. podnio je zapovjednik društva Zoran Mađerić.
Izvješće o financijskom poslovanju za 2018. godinu podnio je blagajnik Slavko Samošćanec.
Izvješće Nadzornog odbora podnio je Slavko Krumpeštar.
Izvješće Verifikacione komisije podnio je Ivan Paveli.
Prijedlog programa rada i financijski plan društva za 2019.godinu podnio je zapovjednik društva Zoran Mađerić.
Nije bilo primjedbi na izvješća kao ni na prijedloge, te je Skupština jednoglasno prihvatila izvješća za 2018. godinu, a isto tako jednoglasno su usvojeni prijedlog plana rada te financijskog plana prihoda i rashoda za 2019. godinu.

Svima prisutnima prigodnim riječima su se obratili uvaženi gosti, načelnica Općine Đelekovec Štefica Sirutka pozdravila je sve prisutne u svoje ime i u ime Općinskog vijeća. Članovima društva poželjela je uspješan rad, zajedništvo i što manje intervencija.

U ime župana Koprivničko-križevačke županije sve prisutne pozdravio je Krešimir Škvorc, istaknuvši veoma dobru suradnju društva i županije. Zahvalio se članovima društva na svemu što čine za općinu i županiju, zaželjevši svima da ova godina bude mirnija od prethodne.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin pozdravio je sve prisutne. Kroz svoj govor osvrnuo se na novi zakon o vatrogastvu, dodjeli 4 vatrogasna vozila svakoj županiji financiranih EU sredstvima, kampu mladeži u Fažani. Pohvalio je dosadašnji rad članova društva zaželjevši svima uspješnu godinu i što manje intervencija.

Zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Vladimir Piškor pozdravio je sve prisutne. U svojem govoru dotaknuo se informatizacije vatrogastva, pojasnivši aplikaciju Vatronet. Svim članovima društva zaželio je i nadalje uspješan rad.

Sve prisutne pozdravila je Ivana Legemec, direktorica tvrtke KL Protection, zahvalila se na uspješnoj suradnji te je društvo darovala prigodnim darom.

Izaslanik zapovjednika JVP Grada Koprivnice Vladimir Kovaček pozdravio je sve prisutne. Pohvalio je rad članova DVD-a Đelekovec, zahvalivši se svima na dosadašnjoj veoma dobroj suradnji koja se temelji na zajedničkim intervencijama, zaželjevši svima i nadalje uspješan rad.

S obzirom da nije bilo daljnjih pitanja i prijedloga, predsjednik radnog voditeljstva zahvalio se svima na povjerenju i zatvorio godišnju skupštinu.

Nakon službenog dijela skupštine upriličeno je druženje i prigodni domjenak za sve nazočne. Domjenak su sami pripremili članovi DVD-a Đelekovec, a u podvorbi su im pomogle članice Društva žena Đelekovec.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

zatvori