Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Dobrovoljno vatrogasno društvo Zablatje proslavilo 86. rođendan

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zablatje u subotu, 9. veljače proslavilo je 86. rođendan. Izvještajno-godišnja skupština održana je u prostorijama Vatrogasnog doma.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zablatje broji 27 članova.

Predsjednik DVD-a Zablatje Vlado Kovaček otvorio je 86. redovnu izvještajnu godišnju skupštinu društva, te je nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne pozvao sve nazočne da minutom šutnje odaju počast svim preminulim vatrogascima i braniteljima.

Nakon odane počasti, predsjednik društva pozdravio je goste i uzvanike. Posebno pozdravlja zamjenika predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Vladimira Piškora, načelnika Općine Legrad Ivana Sabolića, zamjenicu načelnika Kristinu Turk, predsjednicu Općinskog vijeća Općine Legrad Snježanu Kuzmić, predstavnika ravnateljstva civilne zaštite Stjepana Lončara, vatrogasnog izvjestitelja Krešimira Juratovića, delegacije 16 prijateljskih vatrogasnih društava iz Koprivničko-križevačke županije te delegacije tri DVD-a iz Varaždinske županije kao i članove NK “Udarnik” Zablatje.

Nakon usvajanja dnevnog reda, Skupštinu je dalje vodio predsjednik radnog voditeljstva Vlado Kovaček.

Nije bilo primjedbi na izvješća kao ni na prijedloge te je Skupština jednoglasno prihvatila izvješća za 2018.godinu, a isto tako jednoglasno su usvojeni prijedlog plana rada te financijskog plana prihoda i rashoda za 2019.godinu.

Zamjenik predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Vladimir Piškor podijelio je članovima društva zahvalnice i uvjerenje te je tako uvjerenje o završenom osposobljavanju za zvanje ispitani vatrogasac primio jedan član društva.

Zahvalnicu za 10 godina provedenih u vatrogastvu primila je jedna članica, a zahvalnicu za 70 godina provedenih u vatrogastvu primio je jedan član društva.

Svima prisutnima prigodnim riječima su se obratili uvaženi gosti, zamjenik predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Vladimir Piškor pozdravio je sve prisutne. U svojem govoru dotaknu se zakona o vatrogastvu, istaknuo je dobru suradnju s članovima društva u sklopu VZO Legrad, zaželjevši svim članovima društva i nadalje dobar i kvalitetan rad.

Načelnik Općine Ivan Sabolić pozdravio je sve prisutne u svoje ime kao i u ime svoje zamjenice i predsjednice Općinskog vijeća, istaknuvši veoma dobru suradnju Općine s čelništvom društva. Članovima društva zaželio je uspješan rad i što manje intervencija u budućnosti.

Nakon službenog dijela skupštine, nastavljeno je zajedničko druženje uz prigodni domjenak i glazbu. Domjenak su sami pripremili članovi DVD-a Zablatje, u podvorbi su im pomogle njihove supruge, a iste su ispekle i veoma fine kolače za sve prisutne.

Tekst i fotografije: 
Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

zatvori