Četvrtak, 28. ožujka 2024.

EPILOG POJAČANOG NADZORA Rekorder vikenda imao je više od tri promila alkohola

Policija u posljednje vrijeme gotovo svakog vikenda provodi pojačan nadzor prometa u Podravini i Prigorju, pa ni ovaj nije bio iznimka. U tom su razdoblju zabilježene tri prometne nesreće u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena, stoji u izvješću Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Okolnosti događanja prometnih nesreća bile su nepropisno mimoilaženje, nepropisno uključivanje u promet i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti. Jednu je izazvao mladi vozač pod utjecajem alkohola te se pritom lakše ozlijedio

U razdoblju od petka do nedjelje policija je sankcionirala ukupno 206 prometnih prekršaja od čega su se 23 odnosila na upravljanje pod utjecajem alkohola te 92 na prekoračenje dopuštene brzine kretanja. Osim toga, zabilježeno je i 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom pojačanog nadzora jedan je vozač smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja, dva su uhićena, a protiv jednoga je proveden žurni prekršajni postupak.

Alkoholni rekorder bio je 40-godišnji vozač bicikla kojeg je policija uhvatila u subotu iza 23 sata u Ulici Grkinska u Đurđevcu: u organizmu je imao čak 3,09 promila.

Od vozača motornih vozila najviše je “napuhao” 45-godišnjak koji je u subotu oko 18 sati u Kolodvorskoj ulici u Koprivnici zatečen kako upravlja teretnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,91 promila. Vozač je uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak.

Rekorder što se tiče brzine kretanja bio je 27-godišnjak koji je u sitnim noćnim satima subote na D-28 u Kuštanima upravljao osobnim automobilom čak 126 kilometara na sat, usprkos ograničenju na 70.

Recimo i kako su tijekom vikenda zatečena tri mlada vozača pod utjecajem alkohola, a najviše od njih je imao 21-godišnjak koji je u subotu rano ujutro na otvorenom dijelu Podravske magistrale između Virja i Đurđevca upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,30 promila, pri čemu je izazvao prometnu nesreću u kojoj je sam ozlijeđen.

zatvori