Četvrtak, 18. travnja 2024.

Podravka Vegeta izgubila od Bera Bere u Španjolskoj

Rukometašice Podravke Vegete danas su odigrale susret 5. kola EHF Kupa u gostima kod španjolske Super Amara Bera Bere. Podravkašice su već u prošlom kolu pobjedom nad Craiovom osigurale plasman u nokaut fazu EHF Kupa, a danas su upisale prvi poraz. Španjolska Bera Bera bila je bolja s konačnih 32:26.

Odmah na početku utakmice vidjelo se da Podravkašice u Španjolsku nisu došle na izlet, već da žele osigurati dobar rezultat kako bi i matematički potvrdile prvo mjesto u skupini i tako izborile status nositelja u ždrijebu nokaut faze. Podravka je nakon 10 minuta igre imala vodstvo od 5:3, a ponajviše zbog raspoložene Holešove i ponovno sjajne vratarke Jovane Risović koja je već u ranoj fazi utakmice upisala četiri obrane. Međutim, malo je ‘zaštekalo’ u napadu Podravke, pa su Španjolske uspjele preokrenuti rezultat u svoju korist i nakon 20 minuta igre imale su vodstvo od 8:7.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena koprivničke su rukometašice počele igrati čvrstu obranu koja im se u potpunosti isplatila. Holešova je sjajno pogodila za 10:10, a već u sljedećem napadu Dejana Milosavljević nije uspjela realizirati veliku priliku za vodstvo. U završnici prvog poluvremena razbranila se domaća golmanica Arruda koja je nanizala nekoliko obrana i na predah se otišlo s 13:12 za Bera Beru. Podravka će drugo poluvrijeme otvoriti s igračicom manje, pošto je Korina Karlovčan zaradila dvije minute isključenja. Podravka igra jako dobro i ako u drugom dijelu poprave igru u napadu, naše bi cure mogle ostvariti i petu uzastopnu pobjedu u EHF Kupu te tako potvrditi prvo mjesto.

Nema Podravka sreće u nastavku susreta. Čigirinova je promašila sedmerac za izjednačenje, a Milosavljević je već u sljedećem napadu nakon sjajnog prodora pogodila vratnicu. Da stvar bude gora po Podravku, rukometašice Bera Bera povisile su svoje vodstvo na četiri pogotka razlike (16:12). Sjajan odgovor Podravke na krilima Ane Debelić koji je nanizala dva pogotka, a jedan je nadodala Holešova i Podravka je smanjila zaostatak na samo jedan gol. Međutim, igračice Bera Bere ponovno odlaze na velikih četiri pogotka razlike na polovici drugog poluvremena. Nažalost, Podravka do kraja susreta nije uspjela stići barem do izjednačenja i rukometašice Bera Bere zasluženo su slavile s konačnih 32:26.

Podravka je unatoč današnjem porazu i dalje vodeća ekipa grupe D. Kako bi i matematički osigurale prvo mjesto te status nositelja u ždrijebu nokaut faze EHF Kupa, Podravkašice će u posljednjoj utakmici grupne faze morati osvojiti barem jedan bod protiv danskog Nykobing Falster. Utakmica je na rasporedu 9. veljače u dvorani Gimnazije ‘Fran Galović’ s početkom u 17:30 sati.

EHF KUP 2018./19. – 5. kolo
Nedjelja, 3. veljače
12:00
Super Amara Bera Bera – RK Podravka Vegeta  32:26 (13:12)

zatvori