Petak, 19. travnja 2024.

ANA TURK Najbolja rukometašica županije: Hvala trenerima koji su me strpljivo čekali nakon trudnoće

Ana Turk, krilna igračica Podravka Vegete, prije nekoliko je tjedana proglašena najboljom rukometašicom Koprivničko-križevačke županije u protekloj godini. Anina rukometna priča zaista je posebna budući da se nakon trudnoće vratila žestokom ritmu koji zahtijeva profesionalno bavljenje rukometom.

Ana je nagradu za najbolju rukometašicu županije dobila na svečanoj ceremoniji u Hotelu Podravina u Koprivnici. Nagrada je još vrjednija pošto su u izboru sudjelovali kolege rukometaši i rukometašice iz RK Podravka Vegete, RK Đurđevca, RK KTC te RK Koprivnica NOA.

– Biti proglašena najboljom rukometašicom u Koprivničko-križevačkoj županiji u 2018. godini je izniman uspjeh jer u Koprivnici ima jako puno talentiranih i uspješnih rukometašica. Smatram to zahvalom za svoj doprinos Podravka Vegeti u posljednjih pet godina, ali i vjetrom u leđa za dalje. Jako sam sretna i zahvalna zbog nagrade jer ljudi stalno očekuju dobre rezultate i golove, a ako to u nekom trenutku izostane – jer rukomet je sport i lopta je okrugla – svi zaborave koliko si dobar, a meni moja nagrada ostaje zauvijek – rekla je Ana Turk Dravi.info.

Snimio Marko Posavec.

Ana je u 26. godini postala ponosna majka sinu Luki i unatoč svim novonastalim roditeljskim obavezama uspjela se za svega nekoliko mjeseci vratiti rukometu.

– Odlučila sam se na trudnoću u 26. godini s ciljem da se ponovno vratim rukometu. Što se tiče fizičkog dijela nije mi bilo nimalo teško jer volim trčati i vraćanje u kondiciju mi je bio svojevrstan odmor od prematanja pelena. Šest mjeseci nakon poroda već sam bila na terenu, ali osjećaj za rukomet, eksplozivnost i brzinu reakcije sam postepeno vraćala. Posebno sam zahvalna trenerima koji su me strpljivo čekali. Ove sezone ne osjećam nikakvu razliku prije i poslije poroda, osim što imam sina Luku koji me u svakoj utakmici bodri s tribina – poručila je Ana.

Ana Turk. Snimio Marko Posavec.

Kako i sama kaže, ova sezona zaista je posebna u njenoj rukometnoj karijeri jer Podravkašice nakon dugo vremena imaju sjajnu podršku s tribina.

– Ja sam u klubu već pet godina i stvarno je ove godine najveća posjećenost na utakmicama, uvijek se traži karta više. Naravno, takav odaziv na naše utakmice svima u klubu nam godi, ali sami smo za to “krivi”. Pobjeđujemo, a svi vole gledati pobjednike. Došli smo do četvrtfinala EHF Kupa gdje igramo protiv danskog Herning-Ikasta, imamo vremena za pripremu i mislim da ako budemo prave možemo u polufinale. To nam je trenutno svima cilj, a za dalje ćemo razmišljati kad za to dođe vrijeme – zaključila je Ana.

Ana Turk pravi je primjer da roditeljstvo i profesionalni sport mogu ići zajedno, a sigurno da joj je njezin sin Luka najveća podrška s tribina.

Snimio Marko Posavec.
zatvori