Četvrtak, 25. travnja 2024.

Akademik Dragutin Feletar novi je predsjednik Upravnog vijeća Muzeja grada Koprivnice

Akademik Dragutin Feletar novi je predsjednik Upravnoga vijeća Muzeja grada Koprivnice. Na tu je funkciju imenovan jučer i to na nešto više od godinu dana, koliko je do kraja mandata preostalo cijelom Upravnom vijeću.

Akademik Feletar na funkciji predsjednika naslijedio je Jasminu Ranilović koja je iz osobnih razloga odstupila 31. prosinca prošle godine. Grad Koprivnica je, kao osnivač Muzeja, u Upravno vijeće ove ustanove imenovao uvaženog povjesničara Dragutina Feletara, a Upravno ga je vijeće izabralo i na funkciju predsjednika.

Kako je službeno priopćeno, Muzej će zasigurno s akademikom Feletarom mnogo dobiti jer je uistinu riječ o jednom od najboljih poznavatelja kako povijesti Koprivnice i Podravine tako i djelatnosti ove ustanove u posljednjih nekoliko desetljeća. Njegov doprinos razvoju kulture u Koprivnici, Podravini i šire je doista nemjerljiv, a svojim će utjecajem i savjetima pripomoći daljnjem razvoju Muzeja grada Koprivnice u kreiranju jedne od najsuvremenijih kulturnih ustanova kontinentalne Hrvatske.

zatvori