Srijeda, 24. travnja 2024.

ZLATKO SARAČEVIĆ NAKON EUROPSKE POBJEDE: Luda utakmica u kojoj smo izgledali kao ekipa. Hvala publici!

Rukometašice Podravka Vegete pobjedom su otvorile svoj ovosezonski put u grupnoj fazi Kupa EHF-a.

Jučer su na parketu koprivničke gimnazijske dvorane pobijedile španjolske prvakinje Bera Beru s 32:29, na poluvremenu 15:14.

Kakva je bila utakmica, najbolje je opisao trener koprivničkih rukometašica Zlatko Saračević:

– Luda utakmica! Prvo čestitam ekipi Bera Bere na stvarno dobroj igri. Bilo je žestoko. Još jednom kažem, luda utakmica u kojoj je bilo nevjerojatnih preokreta – od minus 4, 5 pa do plus 4. Onda su opet gošće povele. Mi nismo igrali sjajno. Na trenutke su neke igračice zabljesnule… No najvažnije je da smo pobijedili, da smo pokazali karakter, najvažnije je da zadnjih 10, 15 minuta nismo pali što nam se prije u europskim utakmicama događalo. Idemo dalje.

Trener Saračević najavio je promjene u igri pa je logično pitanje je li koprivnička ekipa uspjela postići što je planirao:

– Bilo je previše nervoze i premalo samopouzdanja. Kroz cijelu utakmicu nije bilo konstante da se nađu barem tri igračice koje igraju u jednom ritmu. Na tome ćemo raditi. Međutim, ovaj puta je pobijedila ekipa, ne pojedinke, već ekipa. Brine me što ne možemo “ubiti” utakmicu, završiti je. Imamo četiri razlike pa kontru. Onda profulamo kontru, pa profulamo penal, pa profulamo odbijenicu od penala. To se kažnjava. Moramo raditi na tome. No i sami znate koliko dugo Podravka nije pobijedila u nekoj europskoj utakmici na svom terenu. Očigledno da naše igračice imaju neki grč.

Osim pobjede, jučerašnja utakmica potvrdila je još dvije važne stvari, upozorio je Saračević:

– Izgledali smo k’o ekipa. I još jednom – hvala publici. Ovo je fenomenalno. Dvorana je opet puna, ambijent je fantastičan i – idemo dalje!

Recimo još da se jučer na parketu posebno istakla Natalia Čigirinova, svoj su posao dobro odradile golmanice Antonia Tucaković i Magdalena Ećimović, dok je Lucija Jandrašić, za koju u klubu kažu da je veliki potencijal i budućnost Podravke, jučer debitirala u dresu prvoligaške ekipe.

zatvori