Srijeda, 27. ožujka 2024.

ZAVRŠNICA PAN ZIMSKE LIGE Pratimo trendove, iduće sezone natjecanje i u ženskoj konkurenciji

Jedanaesta sezona malonogometne Pan Zimske lige, što se u organizaciji Udruge za mali nogomet odigrava u Koprivnici, u samoj je završnici.

Veterani profesionalci danas će odigrati svoje finale, seniori danas igraju četvrtfinalne, sutra finalne utakmice, a najmlađi nogometaši igraju za medalje u završnici Memorijala “Prof. Branimir Jedvaj”.

A što je od svega najatraktivnije kad govorimo o Pan Zimskoj ligi, Dravi.info je rekao predsjednik Udruge za mali nogomet Koprivnica Sergej Milivojević:

– Najveća vrijednost naše lige je to što nam svake godine u samu završnicu uspijevaju stići mlade, nepoznate ekipe. Mi kao organizatori smo upravo time iznimno zadovoljni jer se većina drugih turnira ne može pohvaliti nečim takvim. Osim toga, trudimo se cijeli događaj učiniti što atraktivnijim za publiku. Tako mogu pozvati naše sugrađane da dođu danas i sutra jer ih uz vrhunski nogometni doživljaj čekaju i brojne nagrade. Svakih 15 do 20 minuta dodjeljivat ćemo neku od vrijednih nagrada našoj publici, poput sportske opreme ili putovanja.

Sergej Milivojević. Snimio Marko Posavec.

Pan Zimska liga ovog vikenda ne nudi samo nogomet:

– Uz sport danas i sutra će biti puno plesa i zabave. Za sutra smo posebno dogovorili gostovanje svjetskog prvaka u freestyleu Mirana Pirnera koji će zabavljati publiku svojim vještinama i žongliranjem, a nastupit će i atraktivne plesačice.

A premda su ove godine imali dosta organizacijskih problema oko rasporeda odigravanja iz raznoraznih razloga, ove godine prvi se puta dogodilo da neke utakmice u grupnoj fazi ne budu odigrane, taj minus nije umanjio vrijednost i specifičnosti koprivničke lige čije se odigravanje proteže na punih 20 radnih dana, kaže Milivojević:

– Za razliku od, primjerice, zagrebačke Kutije šibica, mi teže okupimo veliki broj ekipa. No kad se usporedimo s ostalima, mogu reći da je malo gradova i turnira koji poput nas okupljaju ama baš sve nogometne populacije – od pionira do veterana. Mi smo, osobito u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, među tri ili četiri top turnira.

Premda je organiziranje ovakvog turnira iznimno zahtjevno, u Udruzi za mali nogomet već imaju planove za 12. sezonu, kaže Sergej:

– Neminovno je da moramo ići u korak s vremenom i trendovima koji se mijenjaju iz godine u godinu. A iduće godine, odlučili smo, napravit ćemo novi iskorak. Vjerojatno ćemo u turnir uvrstiti i žensku konkurenciju te cijelu našu ligu podići na još viši nivo – najavio je Sergej.

A nama je za podsjetiti da su ponosni glavni medijski pokrovitelji Pan Zimske lige Radio Drava i portal Drava.info koji upravo čitate.

zatvori