Srijeda, 24. travnja 2024.

Vozač jurio naseljem pa udario u pješaka

Dvije prometne nesreće dogodile su se jučer u Koprivnici i okolici, doznajemo od Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Ujutro oko 6:48 sati u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom 54-godišnji vozač Hyundaija koprivničkih registracija udario je 62-godišnjeg pješaka vanjskim ogledalom. Sve se dogodilo zbog neprilagođene brzine. Naime, vozač nije smanjio brzinu kako se približavao obilježenom pješačkom prijelazu.

Točne kvalifikacije ozljeda pješaka bit će poznate po zaprimanju liječničke dokumentacije. Tada će protiv vozača koji je skrivio prometnu nesreću biti podnesen i odgovarajući prekršaj – kazneni ili prekršajni.

Još se jedna prometna nesreća dogodila jučer ujutro. Oko 8:30 sati u Mosnoj ulici u Koprivnici sudarila su se dva osobna automobila. 76-godišnji vozač teretnog vozila Ford koprivničkih registracija kretao se vožnjom unazad s parkirališnog prostora na kolnik Mosne ulice. Udario je tada u Audi čakovečkih registracija koji je neposredno prije vršio radnju uključivanja u promet te je već bio zaustavljen na kolniku. Audijem je upravljao 53-godišnjak.

Vozila su se sudarila, no nitko od sudionika nije ozlijeđen. Protiv vozača Forda bit će pokrenut prekršajni postupak.

zatvori