Četvrtak, 18. travnja 2024.
Home Aktualno VIKEND PROGNOZA Stiže još snijega, zima bi mogla pokazati zube

VIKEND PROGNOZA Stiže još snijega, zima bi mogla pokazati zube

0
VIKEND PROGNOZA Stiže još snijega, zima bi mogla pokazati zube
Snimio Marko Posavec.
Ilustracija / snimio Marko Posavec.
Pred nama je razdoblje hladnog vremena, najavljuju prognostičari. Bit će i nešto snijega, zasad još ne puno, ali niskih temperatura u narednom tjednu zaista neće nedostajati. Moglo bi se opravdano reći da to nije ništa neobično za siječanj, no isto tako je činjenica da zime posljednjih godina baš i nisu poznate po hladnoći i snijegu.

Koprivnica je jutros, 4. siječnja, prema službenom mjerenju Državnog hidrometeorološkog zavoda imala jedan centimetar snijega na tlu. Večeras i noćas stiže nam još pahuljica koje bi mogle stvoriti i nešto veći pokrivač, ali kasnije tijekom vikenda bit će malih problema s temperaturom po visini pa bi te daljnje oborine mogle biti i u obliku susnježice i kiše.

U petak navečer očekujemo, dakle, novi snijeg, a nastavit će padati i tijekom noći na subotu. Stoga bismo se u subotu mogli probuditi s nekoliko centimetara snježnog pokrivača na tlu, ništa pretjerano. Subota će biti većinom oblačna s povremenim oborinama, a umjesto sjevernog vjetra zapuhat će jugozapadni i zapadni. U tome će biti problem jer će po visini početi pritjecati malo topliji zrak pa bi se kasniji snijeg mogao pretvoriti u susnježicu ili slabu kišu koja se može smrzavati na tlu. Ujutro ćemo mjeriti oko -3 do -4, poslijepodne oko dva stupnja u plusu.

Nedjelja će biti promjenjivo oblačna uz moguća sunčana razdoblja. Povremeno još može biti oborina na granici snijega i kiše, a poslijepodne će ponovno zapuhati umjeren sjeverac. Jutarnja temperatura oko -1 do -3, najviša dnevna stupanj ili dva iznad nule.

Prva polovica sljedećeg tjedna bit će uglavnom suha i hladna, možda uz još malo slabog snijega s ponedjeljka na utorak. Jutarnje temperature bit će u minusu, dnevne oko nule ili malo iznad. U drugoj polovici postoji određena šansa i za malo ozbiljnije snježne oborine, no o tome je još prerano govoriti.

zatvori